• No categories

Лесни рецепти за Хелоуин

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Храната е неизменна част от всеки празник, заедно с украсата и декорацията. Предлагаме ви няколко Страшно вкусни рецепти за Хелоуин, които са достатъчно лесни за приготвяне, за да може и децата да се включат в подготовката, не само в унищожаването им.

Забавлявайте се!


Сандвичи-мумии

Необходими продукти:

– филийки за тост
– кетчуп, доматено пюре или лютеница
– кашкавал
– маслини без костилки

Начин на приготвяне:

1. Запечете леко филийките на тостер.

2. Намажете ги с лютеницата или кетчупа.

3. Подредете нарязани на ивички парчета кашкавал, както е показано на снимката, за да заприличат на мумии.

4. Сложете колелца маслини за очи.


Духчета от банани

Необходими продукти:

– банани, не много големи
– бял шоколад (ако имате за готвене или шоколадов кувертюр, ако не – става всеки, който не е с ядки)
– шоколадов кувертюр на перлички или подходящи бонбони или дребни плодове (например стафиди) за очите на духчетата
– пръчици за сладолед или дървени шишчета

Начин на приготвяне:

1. Нарежете бананите на половинки. Ако са много големи, използвайте само крайните парчета. Сложете им клечките.

2. Разтопете внимателно шоколада на водна баня, на не много висока температура. Ако шоколадът е на блокче, първо го настържете или начупете на малки парченца. Бъркайте внимателно, докато се стопи целия.

3. Потопете всяко парче банан в разтопения шоколад. Оставете „духчетата” да изстиват върху тава, покрита с фолио. Сложете им очите. Като изстинат, може да ги сложите и за малко във фризера.


Пица с паяк

Необходими продукти:

– 1 пакет тесто или малки готови блатове за пица
– пресни домати за сос или готов доматен сос за паста
– 2 топки моцарела (може да ги замените и с кашкавал, но да е по-твърд, за да не се разтече много, докато се пече)
– няколко големи черни маслини без костилка

Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната на 180 градуса. Върху хартия за печене поставете готовите блатове или направете малки пици от тестото. Покрийте с доматен сос.

2. Нарежете моцарелата или кашкавала на тънки лентички и ги поставете върху пиците във формата на паяжина.

3. Печете около 8-10 минути, докато се кашкавалът леко се разтопи. Извадете от фурната и охладете за 3 минути.

4. Отрежете края на една от маслините за главата на паяка. Останалата част разполовете по дължина – едната част за тялото, а от другата направете краката. Сглобете паячето в единия край на „мрежата”.


Бонбони от тиквени семки

Нужни продукти:

– 1 чаша белени тиквени семки
– ¼ ч.ч. захар
– 2/3 ч.ч. мед
– 3 с.л. масло + 2 с.л. разтопено масло за намазване

Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната на средна температура. В тавичка сложете тиквените семки и печете, като често ги разбърквате, докато започнат да се пукат и станат златисти. Когато са готови ги прехвърлете в купа да изстинат.

2. Изсипете захарта и меда в малка касерола. Загрейте до състояние на кипене на средно-висока температура като разбърквате, докато захарта се разтопи. Това би трябвало да ви отнеме около 3 минути. Добавете изстиналите семки и продължете готвенето още 3-4 минути. Свалете от огъня и разбъркайте със студеното масло.

3. Оставете сместа да изстива около 5 минути. През това време намажете с разтопеното масло хартиени формички за бонбони. Сложете по една супена лъжица от сместа във всяка формичка, намажете отново с масло. Ако има още място, сложете още малко от тиквените семки и полейте с медения сос.

4. Оставете да изстине напълно. Когато това стане са готови за хапване.

5. Може да нарежете част от готовите бонбони на парчета и да ги опаковате в целофан за подарък. Завържете с панделка и готово!

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Вкусно

7,104 преглеждания

Comments are closed.