Аспержи в бекон
Аспержи в бекон
Време за приготвяне: 30 мин., 2 порции
Продукти:
1/2 кг аспержи
зехтин
150-200 тънко нарязан бекон
1с. л. бекон
щипка сол
Как се прави:
Сезонът на аспержите е в разцвета си и с голямо удоволствие ще споделя една от любимите ми уикенд-рецепти – аспержи загърнати в глазиран с мед бекон. Приготвят се бързо, лесно, леки са и много подходящи за градинско парти.
Аспержите се измиват. Oбелва се 4-5 см от долната част на всяко стъбло, огъва се леко и се пречупва точно там, където започва крехката и сочна част. След като са почистени, аспержите се намазват със зехтин и се поръсват леко със сол. Всяко стъбло се загръща спираловидно с парче бекон. Пекат се на грил във фурната на 200 градуса или върху градински грил с въглища. Няколко минути след като бекона започне да се запича, се намазва с мед. Готвят се между 10 и 15 минути, докато бекона стане хрупкав, а аспержите крехки.
Поръсете с прясно настърган Пармезан и вдигнете чаша добре охладено Пино Гри в чест на тази скромна наслада.
5,392 преглеждания