Вашите рецепти с бисквити “Закуска”, част втора
Още от вашите рецепти за конкурса на “Победа”
Вижте останалите тук: Вашите рецепти с бисквити “Закуска”, част първа
Теодора Вълкова-Кирова
Домашни бонбони
Продукти:
– 1 пакет бисквити “Закуска”
– 1 пакетче Крема сирене
– 4 с.л. маргарин
– 1 банан
– 1 ч.л. ром
Начин на приготвяне:
Бисквитите се смилат ситно и се смесват с крема сиренето, маргарина, намачкания банан и рома. Обърква се добре. Оформят се топчета, които се овалват в различни смеси – смлени орехи, какао, шоколадови пръчици и др.Оставят се в хладилник да се стегнат преди консумация.
—
Бисквитено руло “Къщичка под снега”
Продукти:
1 пакет бисквити “Закуска”
1 пакетче Крема сирене
1 бурканче мармалад
1 малко пакетче краве масло
какао на прах
пудра захар
киви
бонбонки за украса
Начин на приготвяне:
Снежната къщичка се оформя с помощта на алуминиево фолио, като върху него се редят бисквитите – три реда и три колони и върху тях се маже смес от половината масло + мармалада, поставяме още един пласт бисквити и мажем с масло+ какао по средата редим нарязано киви. Повдигаме двата края на фолиото и оформяме триъгълник, който започваме да украсяваме с разбита крема с пудра захар. Гарнираме с бонбонки по желание.
Домашен сладолед
Теодора Вълкова-Кирова
Едно пакетче бисквити “Закуска” се смила ситно и се смесва с една опаковка крема сирене и 4 с.л. маргарин, добавя се 1 намачкан с вилица банан , капва се 1 ч.л. ром добавят се няколко лъжици конфитюр / аз предпочитам от арония с цели плодове, тъй като е наситено червена и оцветява много добре /и се обърква много добре. Изсипва се във формички за крем карамел и престоява един час във фризера.
Чиизкейк с бисквити “Закуска”
Петя Сиракова
Продукти:
170 гр. бисквити закуска (обикновени), а не какао
200 гр. заквасена сметана
500 гр. извара
300 гр. сладко (ягоди, вишни или каквото желаете) – горе долу едно средно бурканче
100 гр. захар
2-3 ванилийки на прах
80-100 гр. масло
Приготовление:
Бисквитите се натрошават на прах (на ръка, а за улеснение аз го правя с машинка за смилане на орехи), маслото се разстопява, добавя се ванилията и се размесва, разсипва с в малки купички по около 1 – 1, 5 см дебелина и се пече около 10 мин на около 160-180 градуса във фурната.
С миксер или на ръка се разбиват изварата, сметана, захарта и сладкото до хомогенна смес.
След като се опекат бисквитите върху тях се слага слой от около 2 см. от сместа с изварата. Престоява навън около 2-3 часа, за да изстине и в бисквитките да премине от влажността на крема, а след това се прибира в хладилника.
Консумира се студено.
Бисквитена торта
Петя Горанова
Продукти:
– 1 пакет бисквити Закуска
– 500 мл прясно мляко
– 1/2 пакетче масло
– 1 ч.чаша смлени орехи
– 1 ч.чаша захар
– 1 ванилия
– 3 с.лъжици какао
– 1 банан
Приготвяне:
Бисквитите се начупват на парченца в съд с капак,прибавят се орехите и бананът нарязан на парченца.Сместа от останалите продукти се слага да заври и докато е гореща се изсипва върху бисквитите.Похлупва се с капака и се оставя да престои докато течността се абсорбира.Оформя се като торта, украсява се и престоява в хладилник няколко часа.
За украса може да се използват кокосови стърготини, шоколадови пръчици и всякакви видове пудинг.
Торта “Павел”
Казвам се Венцислава и имам две съкровища-баткото Павел на 6 г и малката принцеса Алекс на 6 месеца. Малката още не опитва от вашите вкусотии за това пък баткото е голям ваш фен. Предлагам ви рецептата на любимата му тортичка.
Продукти:
1 оп.бисквити Закуска,500 глр.плодове-при нас обикновенно малини или ягоди 1 оп. кисело мляко,3-4 с.л. захар и 1 желатин.
Измитите плодове се нарязват и се объркват с киселото мляко и захарта. Прибавя се разтворения в малко водичка желатин и се разбърква хубаво. На дъното на тавичка се редят 1 ред от любимите бисквити-може и наредени шах-матно бяла, какаова-по желание се топват за малко в някакво сиропче и се залива с млечно-плодовата смес. Отгоре се натрошават останалите бисквити-да стане като покрито със сняг и следва най-трудната част-да престои няколко часа в хладилника.
Торта с череши и бисквити “Закуска”
Евантия Добрева
Продукти:
– 1 голям пакет бисквити Закуска белите
– 250 г маргарин
– 4 пакетчета желатин
– 250 г сметана
– 1 ч.ч пудра захар
– сок от 1 лимон
– 200 г сладко от череши
Начин на приготвяне:
Бисквитите се натрошават и се смилат, маргаринът се разтопява в тенджера, прибавят се смлените бисквити и се разбърква. Получената смес се изсипва в форма за торта и се слага в хладилник за 30 минути. Желатинът се разтваря в пет супени лъжици вода, сметаната се разбива с пудрата захар, така че да се получи гъста смес и към нея се прибавя сокът от лимона и разтворения желатин. Бисквитеният блат се изважда от хладилника и върху него се изсипва получената смес, отгоре се намазва сладкото. Тортата отново се слага в хладилник и да престои около 2 часа.
Наталия Йорданова
Бисквитено руло «Закуска»
Необходими продукти:
– 1 чаена чаша счукани орехи
– 1 опаковка счукани бисквити „Закуска”
– 1 чаена чаша пудра захар
– 1 пакетче масло от 125гр.
– 1 или 2 супени лъжици какао
– 2 сурови яйца
– 2 пакетчета ванилия
– 1 лимон-само настърганото от кората-жълтата част
Начин на приготвяне:
Маслото се стопява и се прибавя захарта, счуканите бисквити, орехите, какаото, яйцата, ванилията и настъргания лимон. Всичко това се омесва и се овалва във вид на салам, пудри се със пудра захар, увива се стегнато в найлон и се остава 10/12 часа в хладилник. Реже се на резенчета и се сервира.
—
Витошки
– Необходими продукти
– 2 кутии бисквити ”Закуска”
– 0.250гр. маргарин
– 2 супени лъжици какао
– 1 чаена чаша пудра захар
– 2 яйца
– 1 чаша ръжено кафе готово за пиене
– 1 чаша счукани орехи
Крем
Разбиват се яйцата с пудрата захар,прибавят се след това маргарина и какаото и отново се разбива.
След като сме готови с крема продължаваме в следната последователност:
Бисквитите се топят в кафето и се редят върху пергаментова хартия в три реда по 5-6 бисквити маже се с крем и върху него пак бисквити,върху последния ред бисквити се маже със сладко.може и двата странични реда да се съберът нагоре заедно с хартията –получава се триъгълник.
Престоява в хладилник от 5-7часа
Отгоре може леко да се намаже с крем ако е останал и да се наръси с орехи,може и със сладко и пак орехи.
Хрупкави бисквитки
Красимира Атанасова
Продукти:
1 ч.чаша смлени на прах бисквити “Закуска”
1 ч.чаша брашно
2 с.л.олио
3 жълтъка
1 пасиран банан
Начин на приготвяне:
Всички продукти се смесват добре, като от тях се омесва тесто. Готовото тесто се разточва и от него с формички се изрязват бисквитки. Поставят се в намазана тава и се пекът на слаба фурна (180 градуса), докато станат кафяви на цвят и твърди.
Гергана Петкова
Какаови топки
Продукти:
– 2 големи пакета бисквити Закуска
– 250 мл.прясно мляко
– 110 гр масло
– 5 с.л.течен шоколад
– 3 с.л.какао
– половин ампула ромова есенция
– 100 гр смлени орехи
– пудра захар и кокосови стърготини за овалване
Начин на приготвяне:
Смлените или натрошени бисквити се смесват с 50-60гр орехи,какаото и малко кокосови стърготини по желание.в съд на котлона се разтапят при непрекъснато бъркане маслото,млякото,течния шоколад,пудрата захар.снема се от котлона и се добавя есенцията.тази смес се прибавя към натрошените бисквити.ако се получи много суха смес се добавя още малко мляко.с намокрени ръце се оформят малки топчета,които се овалват в останалите орехи,кокосови стърготини и натрошени бисквити.оставят се да престоят малко и после се хапват с наслада.
—
Бисквитена торта с ягоди
Продукти:
– 1 опак. бисквити Закуска
– 1 опак. крем ванилия
– 1/2 л прясно мляко
– 1/2 кг. ягоди
– 1/4 ч.ч. ягоди
Начин на приготвяне:
Ягодите се измиват и почистват. Част от тях се нарязват на малки парченца, а друга – на резени. Кремът се разбива с прясното мляко С него се намазва бисквитка Върху крема се слагат малки парченца ягоди. Отгоре се поставя втора намазана с крем бисквита и пак се слагат малки парченца ягоди. Следва трета намазана с крем бисквита. Върху нейния крем се разлива разбита сметана, а върху нея се нареждат резени ягоди.
Сладки топчета
Елена Георгиева- Илиева
Необходими продукти:
1 пакет бисквити Закуска с какао
1/2 пакетче масло
3-4 с.л. сладко по избор
2-3 с.л. пудра захар
ядки по избор, ситно смлени.
Шоколадови или кокосови пръчици за поръсване.
Начин на приготвяне:
Бисквитите се натрошават на малки парчета. Маслото, сладкото, ядките и пудра захар се смесват заедно с бисквитите. Бърка се до получаване на не много твърда смес. От тази смес се правят малки топчеца, които се овалват в шоколадови или кокосови пръчици.
Шоколадова торта с бисквити закуска
Диляна Златева
Продукти:
330 г бисквити закуска-1 пакет
500 г маргарин
200 г захар
100 г пудра захар
100 г какао
4 яйца
Начин на приготвяне:
Смесваме яйцата и захарта и ги поставяме в съд с вряща вода и бъркаме, докато се сгъсти сместа.
В друг съд слагаме пудрата захар и маргарина, който се държи на стайна температура, прибавяме какаото и разбъркваме. Сипваме получения крем към другата смес-пастьоризираните яйца.
Слагаме половината крем в форма за кекс и върху него подреждаме бисквитите и отгоре слагаме другата част от крема и подреждаме останалите бисквити. Слагаме тортата в хладилника за 3 часа. Изваждаме и оставяме формата в топла вода за 2 минути, за да можем да извадим тортата от формата. Нарязваме я и поднасяме.
Десислава Кръстева
Моето дете не е от най-ящните. Затова се стремя да измислям идейни храни, които първо да предизвикат интереса му, а след това и апетита. Вашият конкурс ме провокира да опитам нещо, което отдавна обмислям – комбинация от тестена закуска с прясно мляко.
Начупих бисквити “Закуска”, залях ги с прясно мляко с какао Нескуик и добавих парченца банан. Плодът би могъл да е всякакъв – в зависимост от вкусовите предпочитания на детето. На получената кашичка се придава интересен вид, като се сервира, оформена чрез формичка за сладки. Кой не би опитал?
Плодова Торта с Кисело Мляко
Екатерина Захова
Продукти:
– 2 пакета бисквити “закуска” – какаови и обикновени
– 1 кофичка кисело мляко – 3.6%
– 1 кофичка заквасена сметана
– плодове пожелание – банани, ягоди, малини, кайсии
– захар – на вкус
– 200гр овесени ядки
– 500мл. газирана вода
Начин на приготвяне:
Киселото мляко и заквасената сметана се смесват до образуването на крем, прибавя се захар на вкус (за тези, които не обичат много сладко може и без). От обикновените бисквити “Закуска” се прави един ред, в подходящ съд, като всяка бисквита се потапя в газирана вода, без да омеква. Върху бисквитите се изсипва част от крема, върху него плодове (каквито обичате), а върху тях се наръсват част от овесените ядки. Прави се втори ред с какаовите бисквити “Закуска”, като пак се потапят в газирана вода, слага се пак крем, плодове и овесени ядки. Прави се трети ред от бисквити и се завършва с крема. Украсява се с останалите плодове и овесени ядки. Покрива се с фолио за свежо съхранение и се оставя за няколко часа в хладилника.
Да ви е сладко!
Бърза торта с бисквити “Закуска”
Десислава Йосифова
Продукти:
2 пакета бисквити “Закуска”
2 кофички кисело мляко
2-3 по-големи банана (или любими сезонни плодове)
В правоъгълна тава редя ред бисквити. След това намазвам с кисело мляко (повече, защото попиват добре) и подреждам нарязани на кръгчета банани (или други плодове). След това още един ред бисквити, кисело мляко и плодове. Завършвам с бисквити и обилно намазвам с кисело мляко отгоре и отстрани. Покривам със фолио за свежо съхранение и оставям в хладилника, за да попият бисквитите (обикновено я оставям през нощта).
Отгоре може да се гарнира със свежи плодове, домашно сладко или, както ние я обичаме най-много – с мед.
Аз съм майка на 11 месечно момченце то най-обича да си хапва кисело мляко с бисквити закуска,и бисквитена торта с бисквити закуска. Ето и двете рецепти.
Кисело мляко с бисквити
Натрошавам три бисквити заливам ги с малко кисело мляко и като омекнат малкия си ги хапва.
Бисквитена торта
Първо сварявам нишестето след като е готово заливам предварително натрошените бисквити.След като изстине е готово за похапване.
Борислава Димитрова
Ще ви напиша моята любима рецепта от дете. В момента моето дете е на 7 месеца и не мога да му давам бисквити, но се надявам да ви хареса рецептата.
– 1 кофичка кисело мляко, подквасваше домашно мама, но става и с купено
– бисквити “Закуска”
– ягоди и малини (като деца използвахме пресни от градината, но може и сладко)
– орехи
Малините и ягодите се намачкват на пюре, към него прибавяме киселото мляко и натрошените на прах бисквити. Всичко това объркваме хубаво. Сипва се в купички и се наръсва отгоре със счукани орехи за украса. Охлажда се в хладилника и се консумира с нетърпение.
Другата рецепта, която приготвям с бисквити “Закуска” е тортичка
– бисквити
– заквасена сметана с добавена пудра захар
– ябълки, канела, ядки (орехи, лешници, бадеми)
Ябълките се настъргват и се задушават да омекнат с канелата.Към тях се добавят и ядките.Те омекват после и стават много вкусни. Не съм написала количество, защото го правя на око според продуктите. В купички се нареждат бисквити, отгоре им се слага малко заквасена сметана омесена с ябълките и така редим бисквити и сметана с ябълки. Най-отгоре може само сметана и резен ябълка за украса. Тортата остава сочна, защото и ябълките си имат сок.
Бисквитена торта
Атанас Петров
Продукти:
2 п. бисквити Закуска
300 г масло
250 г пудра захар
50 г какао на прах
250 г орехови ядки
150 мл прясно мляко
Приготовление:
Бисквитите се начупват в голяма купа на парченца. Маслото се стопява на слаб огън. Към него се прибавят какаото и захарта. Бърка се, докато се получи гладък крем. Начупените бисквити се поръсват с прясното мляко, добавят се нарязаните на едро орехови ядки и се разбърква добре. Добавя се и масления крем. Сместа отново се разбърква внимателно и се изсипва в тортена форма. Тортата се украсява по желание и се оставя в хладилник за няколко часа. Преди консумация е добре да се остави за 10-15 минути на стайна температура.
Домашни бонбони
Теодора Вълкова-Кирова
Един пакет бисквити “Закуска”, се смила ситно и се смесва с една опаковка крема сирене и 4 с.л. маргарин, добавя се 1 намачкан с вилица банан , капва се 1 ч.л. ром и се обърква добре. Оформят се топчета, които се овалват в различни смеси – смлени орехи, какао, шоколадови пръчици и др.Оставят се в хладилник да се стегнат преди консумация.
—
Бисквитено руло “Къщичка под снега”
Един пакет бисквити “Закуска”,1 опаковка крема сирене, едно бурканче мармалад, едно краве масло, няколко лъжички какао на прах, пудра захар, киви, бонбонки. Снежната къщичка се оформя с помощта на алуминиево фолио, като върху него се редят бисквитите – три реда и три колони и върху тях се маже смес от половината масло + мармалада, поставяме още един пласт бисквити и мажем с масло+ какао па средата редим нарязано киви. Повдигаме двата края на фолиото и оформяме триъгълник, който започваме да украсяваме с разбита крема с пудра захар. Гарнираме с бонбонки по желание.
Бисквитени топчета
Милена Петрова от Бургас
Продукти:
3 пакета бисквити Закуска
2 ч. ч. смлени орехи
1/2 пакетче краве масло
Приготвяне:
Бисквитите се смилат на прах. Маслото се разтопява и се оставя леко да се охлади, след което се смесва с бисквитите и с една чаша орехи. Всичко се разбърква, докато продуктите се размесят добре. От сместа се оформят малки топчета, които се овалват в останалите орехи. Готовите топчета се оставят да престоят на хладно за 24 часа.
Сладък салам
Стефка Атанасова
Продукти:
2 пакета бисквити Закуска,100 г смлени орехи,50 г сушени плодове,100 г краве масло,125 мл прясно мляко,100 г черен шоколад,3 с. л. горчиво какао,1 ч. л. ванилова есенция
Приготвяне:
Бисквитите се смилат с чопър или кухненски робот. Добавят се орехите и сушените плодове.Всичко се смила до ситно състояние. Млякото и маслото се загряват на водна баня и се добавя начупения шоколад. Бърка се, докато не се разтвори напълно шоколадът. Сместа се сваля от котлона и се добавя какаото и ваниловата есенция. Шоколадовата смес се изсипва при бисквитите. Всичко се разбърква добре (ако сместа е суха добавете малко мляко). Сместа се разделя на две. Оформя се “салам” от всяка част. Увива се със “свежо” или алуминиево фолио. Сладкият салам се поставя в хладилник за 2 часа минимум. Преди сервирането по желание се поръсва с пудра захар или какао.
Сладки с бисквити “Закуска”
Стефка Атанасова
Продукти:
330 г бисквити Закуска,1 ч.ч. захар,3 с.л. какао,250 г мармалад,400 г смлени орехи
Приготвяне:
Смесват се една чаена чаша вода, какаото и захарта. Слага се на котлона да заври. Като се охлади малко, в тази смес се потапя всяка бисквита, след което се реже на 2 по диагонал. Двете половинки се слепват с мармалад и се овалват обилно в смлените орехи. Готовите сладки се покриват с найлон, за да се отпуснат. На следващия ден са много меки и приятни за ядене.
Бисквитена торта “Пламък”
Светослава Дикова
Продукти:
за блата – 2 пакета бисквити “Закуска” (около 660 гр.), 4 жълтъка, 100 гр. маргарин, 1 ч. ч. пудра захар, 1 ½ ч. ч. натрошени орехи, 2 с. л. какао, 2 с. л. ром, 2 пак. ванилия, 1 ½ ч. ч. прясно мляко, 1 ч. ч. стафиди;
за крема – 4 белтъка, 16 с. л. захар.
Приготовление:
Натрошават се бисквитите и се прибавя 1 чаена чаша счукани орехи и какаото. Към разтопения маргарин се прибавя млякото, смесено с ванилията, разбитите жълтъци, пудрата захар и ромът. Всичко се смесва много добре и се оформя като блат за торта.
За крема – Към белтъците се прибавят 10 супени лъжици захар и се разбиват на сняг. Останалите 6 супени лъжици захар се карамелизират и се прибавят на тънка струйка към белтъците при непрестанно разбиване до получаване на хомогенна смес. С така получения крем се намазва блатът, като се оформят пламъци с помощта на вилици. С останалите орехи се наръсва тортата отстрани. Може да се гарнира и със сладко по желание.
Чийзкейк с портокали от бисквити “Закуска”
Илина Атанасова от Варна
Продукти:
3 яйца
125 г пудра захар
225 г крема сирене
250 мл сметана
200 гр бисквити ЗАКУСКА
70 г масло
1 портокал
настъргана кора от портокал
сок от 2 лимона
1 с.л.кафява захар
15 г желатин
Начин на приготвяне:
Смесваме жълтъците на яйцата, пудрата захар, настърганата портокалова кора и сока от 2 лимона. Слагаме ги в тенджера с топла вода и разбъркваме, като прибавяме желатина, предварително разтопен в 5 с.л. студена вода.
В друг съд разбиваме 150 мл сметана и прибавяме към нея крема сиренето. Смесваме двата крема заедно с разбитите на твърд сняг белтъци и разбъркваме няколко минути. Слагаме маслото в тенджера и го оставяме да се затопли на средна степен, добавяме кафявата захар и предварително смлените с блендер бисквити и разбъркваме. Получената смес изсипваме в форма за чийзкейк, като върху нея слагаме бисквитената смес и притискаме. Слагаме в хладилник за 1 час, след това я вадим от формата и пак я слагаме в хладилник за 2 часа. Готовият чийзкейк украсяваме с останалата разбита сметана и нарязан на филийки портокал.
9,507 преглеждания