• No categories

Броколи и киноа

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

quinoa-broccoli

Калций е важен минерал, който трябва да следим да присъства в нашето меню. Обикновено, хората автоматично свързват калций с млечните продукти. Но тъй като все повече хора избягват да ядат млечни продукти или са вегани, е добре да знаем и кои растения съдържат калций. Броколи е едно от тях, с най-висок показател на калций. Затова ви предлагаме чудесна рецепта от броколи с киноа.

Тази рецепта е лесна, веганска, здравословна, с една дума – чудесна.

Броколи:
1 с.л. соев сос
1-2 с.л. кленов сироп
6 чаши броколи  (стъблата са нарязани на тънко, а цветовете на парченца, удобни за хапване)
1 ч.л. черен пипер или на вкус.

Киноа:
¼ супена лъжица шафран
2 глави чесън
1 чаша киноа
1 2/3 чаши вода
сол

Загрейте фурната на 180 градуса. Сварете вода с малко сол. Сложете чесъна и шафрана във водата. Изплакнете киноата и я прибавете във врящата вода. Покрийте с капак и намалете котлона. Оставете за около 10 минути.

Пригответе броколите. Сложете ги в голяма купа, прибавете соевия сос  и кленовия сироп. Разбъркайте добре. Сложете ги в хартия за печени и ги бутнете във фурната за около 10 минути.

Върнете се при киноата. След 10-те минути, изключете котлона  и оставете така за още 10 минути. След това, махнете капака и надупчете с вилица. Ако искате да добавите още подправки – сега е моментът.

Когато броколите се запекат (става за около 10-15 минути), ги извадете от фурната. Поръсете с черния пипер.


В чиния сложете киноа и поръсете с броколите.    

Приятен апетит!

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Вкусно

10,619 преглеждания

Comments are closed.