Постно за Гергьовден
400 г Сайтан Чикън (2 пакета х 200 г) – може да го купите от диетичните магазини
соев сос естествено ферментирал или тъмен (на вкус)
30 г олио
Може да се използват различни подправки по избор като например: черен пипер, мащерка и т.н.
За гарнитурата:
160 г пресни гъби ( 4 бр. средно големи )
80 г пресен лук ( 4 стръка )
1ч.л. джоджен
сол на вкус
500 г сварен ориз (180-250г. суров ориз)
олио или друга растителна мазнина ( може кокосова )
Салатата е класическа:
Зелена салата, пресен лук и репички
Можете да я разнообразите с настърган морков или някое пролетно растение като дивия чесън.
Начин на приготвяне:
В нагорещен тиган с мазнината поставяме нарязаните гъби и пресния лук. След 2-3 мин. добавяме джоджена и ориза. Разбъркваме добре и оставяме за 1-2 мин. на котлона.
Приготвянето на сайтана не изисква много време.
Може парчетата да са цели или предварително да го накъсаме на хапки. Поставяме го в нагорещен тиган. След около 2-3 мин. добавяме соевия сос и други подправки, ако искаме. Разбъркваме и държим на котлона още 2-3 мин. Сайтана трябва да остане сочен затова е добре, ако слагаме по-малко соев сос да добавим някакъв зеленчуков бульон или малко вода.
За аранжирането на чинията използвайте въображението си.
Приятен апетит!
Предоставена от ресторант Кринг
1,545 преглеждания