Нова книга: Мама и смисълът на живота

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo
mamaismnazh2

На 22 юли излиза от печат„Мама и смисълът на живота“ от майстора на жанровата провокация Ървин Д. Ялом, който вярва, че за един психотерапевт най-важният инструмент е собствената му личност.

Мама и смисълът на живота“  съдържа шест въздействащи истории, чиито герои плуват в замъглените си сънища, минават през отчаянието и страховете си, през скръбта, властта на любовта, копнежа по взаимност, за да се изправят пред извечните въпроси на живота: за самотата и смъртта, за свободата и смисъла на съществуването. Разказът, който дава име на сборника, „Мама и смисълът на живота“, е заченат в един сън, от който побиват тръпки. Авторът продължава да отстоява тезата си, че терапевтичното усилие трябва да е органично: терапевтът и пациентът трябва заедно да създадат терапията, защото съвместният процес на работа е неизменна част от нейния успех. В края на краищата добрите терапевти остават завинаги ученици, потеглили на безкрайното пътешествие към себепознанието.

iyalom

Роден във Вашингтон през 1931 г., Ървин Д. Ялом е почетен професор в Станфордския университет, автор на редица уважавани от критиката бестселъри, изключително търсен психиатър и терапевт. Българската публика вече познава неговите проницателни книги Все по-близо всеки ден и Дарът на терапията, смесващи експеримент и философски наблюдения. С годините Ялом успява да примири двете си големи страсти – литературата и психотерапията

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

1,890 преглеждания

Comments are closed.