• No categories

Киш с броколи и сметана

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo
47ad52af0f2e49e7bba9b91f5d83f900

Продукти:

300-400 грама маслено или многолистно тесто
200 гр.  броколи
200 гр. филе от сьомга
300 грама твърдо сирене или кашкавал
3 яйца
250 гр. заквасена сметана 20%
сол
зелени подправки
за гарниране можете да добавите чери домати или червени чушки

Разточете тестото на тънка кора с диаметър малко по-голям от съда за печене, сложете го в него като оставите крайчетата му свободни. Надупчете тестото с вилица и запечете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 10 минути.

През това време сварете броколите, които предварително сте разделили на розички. Разбийте яйцата със заквасенана сметана, солта и половината настъргано сирене. Наредете филето от сьомга на върху запечения блат, отгоре разпределете броколите и залейте с  яйчната смес. Отгоре поръсете с останалото настъргано сирене.  Най-отгоре можете да наредите нарязани на половинки чери доматчета или лентички червена чушка.

Запечете отново за около 30 минути, докато плънката се стегне.

Сервирайте охладен или напълно изстинал.

 

 

рецептата е адаптирана от www.babyblog.ru

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

3,089 преглеждания

Comments are closed.