74 хил. лв. допълнително за даровити деца

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

kids-play-an-instrument500x400

С две постановления правителството одобри допълнителни разходи на 74 520 лв. за изплащане на стипендии по програмата за закрила на деца с изявени дарби.

Средствата са предназначени за подкрепа на ученици от общинските и държавните училища в системата на просветното и на земеделското министерство след постигнати високи резултати на олимпиади и състезания. Отпусната сума е в рамките на планираните средства в централния бюджет за 2016 г., уточняват от правителствената информационна служба.

Програмата предвижда насърчаване на творческите, научните и спортните заложби и потребности на деца с изявени способности в областта на науката и изкуството, класирани на първо, второ и трето място на конкурс, олимпиада или състезание на национални и международно равнище, а в областта на спорта – на първо, второ или трето място на олимпийски игри, световно първенство, европейско и балканско първенство или на първо място на финали на държавно индивидуално първенство.

Еднократното финансово подпомагане на даровитите деца е в размер до 195 лева, а едногодишните им стипендии са по 135 лева месечно.

 

източник: НМД

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

1,650 преглеждания

Comments are closed.