5 начина да запазите режима на бебето по време на пътуване

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

babytravel

С наближаването на пролетта, желанието за пътуване нараства право пропорционално с покачването на всеки градус. Ако не сте от най-пристрастените фенове на белите спортове и снежните писти не са на първа линия в списъка с вашите туристически мераци, може би прогнозата за затопляне в следващите уикенди ще ви зарадва.

Ако имате у дома бебе или малко дете, с което не ви се иска да се разделите нито за миг, със сигурност се питате как да се случи пътуването, без това да наруши установените навици му навици и режим, и как това от своя страна да не го изнерви, а и вас също.

Няма да е честно, ако кажем, че пътуването с бебе е лесна работа, напротив, то по-често е истинско предизвикателство. Най-важно обаче е да запазим в максимална степен ритъма на бебешкото ежедневие, за да е то в добро разположение на духа и в добро настроение, защото със сигурност точно след като потеглите ще забележите, че сте забравили куп неща, които малко или повече могат да повлияят пряко на бебето, на откъсването му от дома, а от там на вашето настроение и съответно на качеството на почивката ви.

Следващите пет идеи имат за цел да ви подсетят за някои вещи, с чиято помощ пътуването ви може да е по-спокойно.

1.      Където и да сте планирали да прекарате уикенда или по-дълга почивка, опитайте се да организирате престоя си така, че детето да се чувства уютно, безопасно и по възможност да не му липсва нищо от принадлежностите, с които то обикновено е свикнало. За да е спокойно, би било добре да не се нарушават обичайните ритуали преди заспиване, които съпътстват този момент когато сте у дома – къпане, масаж, четене на приказка за лека нощ. Не забравяйте да сложите в багажа любимите му залъгалки, играчки, книжки и атрибути, с които детето обикновено се приспива – любима завивка, възглавничка, пижамка или чаршафче.

2.      Когато времето и сезонът позволяват, се постарайте да го изморите максимално с разходки и различни занимания и игри на открито. Ако сте на спа и възрастта му позволява, насладете се на минералната вода в басейна, отделете време за уроци по плуване и игри във водата, тя също много уморява децата. Така в края на деня то ще е достатъчно уморено и няма да има търпение да хапне и сладко да заспи.

3.      Добра идея е да си имате бебешко походно кошче (някои хотели предлагат, но все пак ако можете, вземетe вашето). Особено ако често пътувате, инвестицията си заслужава. Надеждното легълце можете да ползвате при всякакви ситуации – от гости при роднини и приятели до пътувания в страната и дори в чужбина. Така със сигурност ще имате верен съдружник за часовете на отмора както за детето си, така и за вас самите и няма да се чудите как и къде да го приспите. Защото ако то се чувства спокойно и спи през нощта, вие също ще имате необходимото време за сън и отмора.

4.      Не забравяйте за бейбифона. Тази джаджа със сигурност е една от най-полезните в списъка при всяко пътуване, а и у дома. С негова помощ ще имате представа какво се случва с бебето ви и около него във всеки един момент, независимо дали сте в съседната стая, в банята или сте слезли за едно питие до бара на хотела, където сте отседнали.

5.      Съобразете мероприятията около пътуването с дневния режим за хранене, сън и почивка на детето. Заминаването можете са предвидите в унисон с часовете, в които то спи или будува. Много родители предпочитат децата им да спят, докато пътуват, затова можете да планирате тръгването на път с часа, в който бебето ви обикновено спи следобедния си сън.  

 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

6,385 преглеждания

Comments are closed.