Класация на нови книги през октомври

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

takazapochnavsichko_600_400

Така започна всичко 

Това не е просто книга, това е преживяване, приключение, това е един дълъг път, който мнозина извървят. Книгата е вдъхновена от реална история и всъщност е първата българска детска книжка, в която главният герой е осиновено дете.

Това е история за всички деца, които животът е поставил пред премеждието да имат нужда от осиновители. За децата, които са минали през надеждата да имат семейство и за хората, които са готови да бъдат това семейство. Тя е колкото приказна, толкова и истинска.

“Така започна всичко” е детска книжка, но не само. По-честно е да я наричаме приказна история за деца и възрастни. История, която подпомага връзката между осиновители и техните деца, но и приказка, с която всеки един родител може да възпита у детето си разбиране и приемане към осиновяването, дори самото то да не е осиновено. А илюстрациите и сюжетът ще привлекат вниманието дори на 2-годишно дете (тествано!).

Поръчай онлайн ТУК

 

 

 

dvete-kralstva_600_830Двете кралства

Заповядайте в двете кралства, влезте, разгледайте!
Там, в Кралството на Щастието ще видите как изглежда графиня Честност, къде живее принц Доверие и ще разберете защо кралица Любов е толкова могъща.
Надникнете и в Кралството на Нещастието. Да, не е много приятно, но пък е доста интересно – там са барон Гняв, херцогиня Болка, принц Срам, както и много други. Разбира се, ще видите и кралица Омраза и ще разберете защо е толкова важно да я държим далеч от нас.
Ще станете свидетели как всички тези знатни особи се намесват в живота на деца и родители. Ще прочетете истории, които навярно са се случвали и на вас самите, но ще ги видите по друг начин. Ще се забавлявате от първата до последната страница, а накрая ще познавате по-добре чувствата си, ще знаете кога и защо ги изпитвате и какво ги поражда. Ще получите и ценни идеи за неприятните моменти в живота.
С пожелание да прекарате живота си в Кралството на Щастието!
„Двете кралства: Разкази за гласовете на Щастието“ е написана от Катя Антонова, с илюстрации на Мартина Андонова и графично оформление – от Евгения Николова

Поръчай онлайн ТУК

sedmicata-na-misleto_600Седмицата на мишлето

Издателство Рибка предлага на своите най-малки читатели една прекрасна поредица, наречена„Седмицата на мишлето“. Какви са заниманията на едно обикновено мишле в един обикновен седмичен ден и защо не е необходимо да правим нещо изключително, за да са дните ни вълнуващи и интересни. В понеделник мишлето готви пай, във вторник спортува с приятели, в сряда ремонтира стария си стол, а в четвъртък чете книжки и открива светове, седейки в стола си. И вечер си ляга доволно от свършеното през деня с думичките: „Какво ли ме чака през новия ден? Нещо чудесно – зависи от мен!“ Думички, които много скоро ще повтарят и вашите деца с ентусиазъм и нетърпение за следващата история, за новия ден.
Автор на чудния текст е Катя Антонова, позната на малките любители на книгите с „Рибка“, „Двете кралства“, поредицата „Феята от захарницата“ и др. Римата е мелодична, тонът е кротък и мил, а тънкото чувство за хумор предизвиква усмивки на лицата и на малки, и на големи. Мишлето е бодро, идейно и весело, каквито е толкова хубаво да бъдем и ние в ежедневните ни дейности!
Кремена Ягодина е илюстратор на книгите и е заложила в тях идеята за красотата в простичките неща – тези, които ни изграждат и ни помагат да се чувствоме творци дори в привидно обикновени ситуации. Цветовете на книгите са нежни и открояващи се на фона на „цялата цветна олелия, която ни заобикаля“, ако цитираме самата нея. С акцент върху детайла, със стил, финес и усет за красивото, илюстрациите прекрасно допълват всичко, разказано с думи.
Оформлението на книгите е последен щрих в този малък книжен шедьовър на Издателство Рибка – твърди страници, които детските ръце смело да разгръщат с удолоствие и радост!

Поръчай онлайн ТУК

leka-nos-okean_596_673

Лека нощ, океан! (0-5 г.)

Още една вълшебна книжка, идеална за приспиване вечер. С нея хем ще научите, какво се случва в дълбините на океана, хем ще се забавлявате с весели рими и интересни факти за неговите обитатели. Интересният дизайн на книгата пък ще ви почувства като част от техния хабитат.

Поръчай онлайн ТУК

angelceta-za-zaspivane_600

Ангелчета за заспиване

„Ангелчета за заспиване“ е кратка и лесна игра за лека нощ! Нейната цел е да успокои детето, че няма да е самичко през нощта – компания ще му прави и едно ангелче.
Вдъхновена от цветните есенции на д-р Бах, играта идва на помощ на родителите и на онези дечица, които особено много се страхуват от тъмното или от това да останат сами до сутринта.
„Кой ще бди над теб тази нощ? Нека разберем – изтегли си ангелче!“
20 карти с малки симпатични ангелчета, които ще помогнат на деца и родители да се приспиват по-лесно и приятно! С „Ангелчета за заспиване“ ще може да организирате симпатичен ритуал преди лягане, с който детето да се чувства спокойно през нощта.
„Ангелчета за заспиване“ е вдъхновена от италианската бахова терапевтка Барбара Мацарела. В своята книга „Здрави и щастливи деца чрез терапията на д-р Бах с цветовете на растенията“ тя дава множество съвети за употребата на есенциите в зависимост от проблемите на детето. Когато говори за тези деца, които вечер се страхуват да останат сами, или се плашат от тъмното, редом с цветната есенция Мацарела предлага родителите да нарисуват различни животни, човечета, същества, които да „пазят“ детето и да останат с него през нощта. Така ние решихме да направим този красив комплект от карти, които да бъдат до детето, когато навън е тъмно и е време за сън
Автор на играта е Катя Антонова (Феята от захарницата, Двете кралства, Рибка, Какво значи да си силен).
Илюстрации: Петя Евлогиева.

Поръчай онлайн ТУК

knigata_401_621

Книгата, която искате родителите ви да бяха прочели

Тази книга е хубаво да държите на нощното си шкафче. Тя се чете бавно, защото отваря стари рани, завръща потулени емоции, повдига много въпроси. Родителството е толкова трудно, защото всъщност ни кара да променим много неща в себе си. Да говорим правилно и чисто, да даваме добър пример, да се държим така, както бихме искали нашите деца да се държат един ден.

Книгата ще ви помогне:

• да разберете как собственото ви възпитание влияе върху родителския ви подход;

• да приемете, че ще допускате грешки и да се научите да ги поправяте;

• да разберете какво означават различните видове поведение;

• да прекъснете вредните процеси и модели;

• да се справяте със своите чувства и тези на децата си.

Поръчай онлайн ТУК

emociite_367_369

ЕМОЦИИТЕ. Моята първа книжка с капачета

Представяме ви още една книга от поредицата с капачета на издателство “Изток-запад”. Едно от най-важните умения, на които трябва да научим децата си след 3-годишна възраст, е да разпознават и назовават емоциите, които ги връхлитат. Тази книга ще помогне на малчугана ви да разбира, кога е тъжен и защо в това няма нищо лошо, какво прави, когато е щастлив и кое го кара да се чувства такъв, какво е гняв, страх, срамежливост. Не я пропускайте! Чудесна е и за подарък!

Поръчай онлайн ТУК

drevnogrucki_istorii_481_750

Древногръцки истории – Градският мишок и спартанският дом

Щом четете резюмето на тази книга, то значи вие искате да посетите древния свят и култури и да научите детайли, който ще развихрят въображението ви. Какво се случва, когато Атина и Спарта воюват и кое кара малкия Дарий да напусне дома си и да потърси убежище при роднина? Прочетете заедно с детето си, защото това е от книгите, за които няма възраст 🙂

Поръчай онлайн ТУК

malkoto-poni_497_667

Малкото пони: Филмово приключение с лепенки (4+)

Забавна, цветна и интересна, подходяща за дъждовни дни или приятна под слънчевите лъчи на двора.

Поръчай онлайн ТУК

koledniaprascho_500_667

Коледния Прасчо

Ето ви едно дългоочаквано издание, което можете да предвидите в списъка си с коледни подаръци за феновете на Дж. К. Роулинг, а и не само.

Книгата разказва трогателната история за любовта на едно момче към най-ценната му играчка и приключенията, на които е готово, за да я открие отново. Това е самостоятелна творба, която не е свързана с творчеството на Дж. К. Роулинг досега, и е подходяща за деца над 8 години. Приказка, която цялото семейство ще обикне, създадена от един от най-големите разказвачи на съвремието.

Поръчай онлайн ТУК

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Новини

20,063 преглеждания

Comments are closed.