• No categories

1 юни и след това – къде и как да се веселим с децата

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

ПРИКАЗКА В ПАРКА – Първи юни с ПЪРВИТЕ СЕДЕМ

1-june-cover-600_338

В деня на детето, в партньорство със Столична община, район „Слатина”, ние от ПЪРВИТЕ СЕДЕМ ви каним в парк „Гео Милев“, където сме подготвили много игри, работилници, подаръци, балони, музика, ОПЕРА и още изненади за всички наши малки, големи и още по-големи (по)читатели!

Още информация ще намерите на фейсбук-страничката на събитието ТУК

*** *** ***

ЛИДЛ със специални изненади по повод 1-ВИ ЮНИ

Lidl-s-iznenadi-za-dezata-za-1-Juni

В деня на празника компанията открива модерна спортна площадка в Самоков

Лидл България ще зарадва най-малките със серия изненади по повод Международния ден на детето, 1-ви юни. В деня на празника компанията ще открие модерна спортна площадка в град Самоков. От стъпването си в България през 2010 г. Лидл активно допринася за подобряването на градската среда, като оттогава са облагородени и изградени над 20 площадки и паркови пространства. Площадката се намира в парк „Туристическа градина“ (ул. Цар Борис III) и разполага с 8 модерни фитнес-уреда. На официалното откриване 1 юни, от 18:30 ч. ще присъства кметът на града Владимир Георгиев, а професионални фитнес инструктори ще покажат какви упражнения могат да се практикуват на спортните съоръжения.

Освен възможността да спортуват, Лидл България е предвидила изненади и за малчуганите, които обичат да творят и рисуват. Във всички Lidl магазини, от 1-ви юни до изчерпване на количествата,  клиентите могат да намерят специален асортимент от комплекти за рисуване и моделиране, с помощта на които всяко дете може да развихри фантазията си.

Всички тези активности са част от желанието на Лидл България да допринася за пълноценното израстване на децата, както и да помага на родителите в грижата им за тях. Именно децата са сред факторите, които българинът определя като най-важни за своя пълноценен живот. Това показват резултатите от проучването Lidl Индекс за пълноценен живот. Според данните от него, да имат деца и да общуват пълноценно с тях е изключително важно за 2/3 от българите. Затова в началото на годината Лидл България стартира инициативата „Lidl – за твоето дете“, която е насочена към децата и фокусира усилията си върху здравословното хранене, активния начин на живот и образованието и развитието на таланти на най-малките.

1 юни в кино Арена – Детски филмов маратон

Детският филмов маратон ще включва прожекции на любими детски анимационни филми, сред които БЕБЕ БОС 2D; СМЪРФОВЕТЕ; ЗАБРАВЕНОТО СЕЛЦЕ; ЕЛА, ИЗПЕЙ!; СМЕЛАТА ВАЯНА; ТРОЛЧЕТА; ЛЕДЕНА ЕПОХА; ГОЛЕМИЯТ СБЛЪСЪК.

Цените за малчуганите са 5 лева, а комбиниран билет, пуканки и напитка е 9.99лв.
Цялата програма за Деня на детето в кино Арена можете да видите ТУК.
Промоциите са валидни за 2D прожекции.

Интересна е и програмата на Дом на киното, където също ще има прожекции, специално за празника.

*** *** ***

Georgi_Spassov

“ХРАБРИЯТ ШИВАЧ” в Театър 199
по БРАТЯ ГРИМ

На 1 юни 2017 г. от 11:30 часа Театър 199 „Валентин Стойчев” ще отбележи Международния ден на детето със спектакъла  “Храбрия Шивач” по Братя Грим.

Кой е храбрият шивач? Някои са го забравили, други още не са се запознали с него. Този храбрец е много симпатичен именно с това, че е повярвал в своите сили. А когато човек повярва в силите си, той може да извърши чудеса – дори да стане цар.

Това е представление по класическата приказка на Братя Грим, в което с много хумор, изобретателност и въображение е поднесена историята как един шивач станал цар.

Един куклен моноспектакъл, в който актьорът ГЕОРГИ СПАСОВ ни потапя във фантастичния свят на приказката. Майсторски и с удоволствие разиграва куклите и ситуациите, в които изпадат героите, а децата и техните родители се наслаждават и забавляват от сърце.

Времетраене – 50 минути.

 *** *** ***

На новата площадка на Фондация „За Нашите Деца“ в София

Комбинирана площадка за игра на деца с увреждания на възраст от 0 до 12 г. ще бъде официално открита на празника За Нашите Деца, който фондация „За Нашите Деца“ организира на 1 юни. Тя е в двора на нашия Център за обществена подкрепа „Св. София“ на ул. „Гюешево“21 и е финансирана изцяло от партньорите ни от АбВи България, а проектът за нея е изготвен безвъзмездно от „Иво Петров Архитекти“. Площадката и уредите, монтирани на нея са изцяло съобразени с нуждите и ще стимулират развитието на децата със специфични нужди, както и ще подкрепят семействата им в грижите за тях.

Откриването е част от големия детски празник, с който фондацията ще отбележи Международния ден на детето 1 юни. Ще празнуваме заедно с всички – децата и семействата, с които работим в нашия център за обществена подкрепа, приемните семейства и децата от центъра за приемна грижа, както и бебетата от Детска къща.

Ще има много забавления и изненади за малчуганите.

*** *** ***

Tворчески  ден на детето в Център за деца с аутизъм И АЗ МОГА / I CAN TOO, гр. Пловдив

На 3 юни (събота) от 10.30 ч. Център за деца с аутизъм И АЗ МОГА/I CAN TOO в гр. Пловдив очаква малки и големи, за да отпразнуваме заедно Международния Ден на детето.

Акцент на деня ще бъде представянето на Благотворителна изложба с детски рисунки от конкурса “Пролетта е тук”, в който се включиха над 150 участници от цялата страна. Всеки гост на събитието ще има възможност да избере и получи детска рисунка и така да дари терапия за дете с аутизъм от Център И АЗ МОГА. На празника ще бъдат обявени и десетте творби, събрали най-много харесвания във Facebook страницата на I CAN TOO, които организацията ще превърне в картички.

Ще има творчески ателиета за рисуване, апликации, ръчно-изработени картички и аксесоари, оригамиза малки и големи, а за най-изявените участници ще има специални награди, лакомства и изненади.

*** *** ***

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

3,775 преглеждания

Comments are closed.