• No categories

Живопис върху домакинска хартия

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Понякога намирането на нови техники за рисуване ви се струва невъзможно, но друг път се оказва толкова просто и така близо. Случвало ви се е поне веднъж децата да кажат: „Искаме да рисуваме“, а у дома да не е останал нито лист хартия за рисуване.

Не е нужно да тичате до книжарницата, нито да се чудите какво друго занимание да измисляте. Защото със сигурност, ако не друга, то поне кухненска хартия имате.

Рисуването върху кухненската хартия е доста интересен метод, а за постигането на наистина ярки резултати е достатъчно да имате освен нея, акварелни бои, различни по големина четки с мек косъм и съвсем малко вода. Както е известно домакинската хартия абсорбира отлично всякакви течности, затова когато рисуваме върху нея боите изпъкват по-ярко отколкото върху обикновена хартия, а резултатът е – изключителни акварелни платна с наситени и ярки тонове. По-големите деца могат да използват четки, а малките могат да творят и само с пръсти. Картините могат да се свържат тематично с теми от училище, ваканцията, природата, лятото.

Накрая с помощта на перманентен маркер и с малко ваша помощ изображенията от картините могат да се дооформят, добавяйки им графични елементи. Това би могло да е истинско творческо предизвикателство за по-големите деца.

По този начин, с една ролка кухненска хартия и фантазия на килограм, можете да се сдобиете с наистина невероятни произведения на изобразителното изкуство, които гордо да поставите в паспарту и рамка, а след това да окачите на стената.

 

Ето няколко образци на тази техника от www.childhood101.com

Kids-Art-Ideas_Paper-towel-paintings

 

Kids-Painting-Ideas_Paper-towel-paintings

 

paper-towel-painting 500x400 za prevu

 

paper-towel-paintings

 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

2,952 преглеждания

Comments are closed.