За ползата и вредата от видеоигрите

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

deca-video-igri1


Децата, които посвещават повече време на видео игри, често са с по-добри интелектуални и социални умения от връстниците си, ограничавани да играят. Това установи международен екип от учени, анализирайки данни за хиляди подрастващи в Европа, съобщиха в. „Индипендънт“ и БТА.

За изследването си екипът от учени в Колумбийския университет в Ню Йорк е използвал данни за психичното здраве на деца от 6 до 11 години. Резултатите показват, че играещите повече видеоигри са с 1,75 пъти по-голям шанс да са с по-висок интелект и 1,88 пъти с по-добри училищни знания. Освен това тези деца създават по-добри отношения с връстниците си.

Учените не са установили значима връзка между видеоигрите и психичните проблеми. Те обаче предупреждават резултатите им да не се посрещат прекалено ентусиазирано и препоръчват да има ограничения за времето пред екрана. Те настояват и за допълнителни изследвания на механизмите, с които видеоигрите стимулират децата.

За ползата и вредата от видео игрите се говори отдавна. Според някои изследвания те предразполагат към насилие, агресивност и антисоциално поведение. Според други обаче умерената игра е полезна.

източник: dir.bg

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

2,048 преглеждания

Comments are closed.