Учениците от I до VII клас ще разполагат и с електронни учебници

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

electronni-uchebnici

Правителството отпуска допълнителни средства, за да се осигури достъп до електронни учебници за всички ученици от I до VII клас. През февруари министерството на образованието обяви, че се готвят електронни учебници за най-малките ученици.

Мярката е в изпълнение на дейностите за намаляване тежестта на ученическите раници, за по-голяма ефективност на образователния процес и повишаване качеството на обучението, се отбелязва в съобщението на пресцентъра на кабинета.

Електронните учебници ще имат напълно идентично съдържание с това на одобрения учебник, създаден като печатно издание.

Същевременно учебниците от I до VII клас включително, които са печатни издания с обем над 18 печатни коли, ще се отпечатват вече като две отделни книжни тела. Това предвижда промяна в Наредбата за познавателните книжки, учебниците и учебните помагала, която също е насочена към намаляване тежестта на ученическите раници.

За финансиране на електронните варианти на учебниците допълнителните средства ще са 3% върху съответните нормативи за учебниците за I клас, които се използват за една учебна година, и 8% върху нормативите за учебниците за II – VII клас, чиято годност е три учебни години.

Източник

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

2,052 преглеждания

Comments are closed.