Три въпроса преди лягане

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

 

tri-vuprosa-predi-sun


Имах прекрасен разговор с три годишния си син точно преди да дойде време за сън тази нощ. В действителност, имам доста очарователни разговори с моя син почти всяка вечер. Реших да споделя това, което си говорим. Тези разговори, топлещи сърцето ми, вярвам че проправят пътя за още по-сърдечна бъдеща комуникация.

Като част от нашата традиция преди лягане, са три въпроса, които аз му задавам всяка нощ:

• Какво те накара да се усмихнеш днес?
• Какво те натъжи днес?
• Какво научи днес?

Отговаряйки на тези три въпроса, нашият малък син отваря сърцето си за мен всяка вечер.

Започва да се усмихва, когато отговаря на първия въпрос. Става по-сериозен, когато отговаря на втория и се чувства горд, когато ми разказва какво е научил.

Въпреки че това е един много прост разговор, той има за цел да постигне няколко цели:

*Това помага на децата ни да се учат как да общуват. Споделянето като процес в комуникацията в семейството е нещо нормално и задължително. Комуникацията е естественият път да предразположим децата си да се чувстват комфортно.

*Това е успешен метод да подготвим децата си на по-късен етап от живота си да открият възможности, да се опират на нас, когато се изправят пред някакво предизвикателство, или се нуждаят от съвет и помощ, или просто имат нужда да споделят своя успех.

*Тази способност при децата няма да изскочи от нищото. За да изградим чувството на сигурност и доверие, е необходимо да ги предразположим и научим на спокойна и истинска комуникация.

Това е ключът към хармонични отношения за цял живот, въпреки различните ситуации, в които животът ще ни поставя.

 

По материал от www.eyesonheaven.net

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

56,745 преглеждания

Comments are closed.