12 причини да бъдете майка

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo
motherhood3

Майчинството е единственият начин да завещаем генетичното си наследство на бъдещето.


Но то е и още…

1. Безсмъртие

Вашите гени ще преминават от поколение в поколение до далечното бъдеще. Представете си, правнуците ви ще разказват на децата си за своята далечна пра-баба, която е живяла в началото на 21 век, ходила е на протести по площадите и на палатка в гората, когато все още е имало гора. Ще им е толкова хубаво, интересно и вълнуващо да научат това!

2. Любопитство

С идването на новия човек целия свят ще се промени, всичко ще има различно значение, а понякога дори ще се променят навиците, интересите, вкусовете. И това ще се случи без прякото ви участие, но пред вас и чрез вас.

3. Съзидание

Детето е наше произведение, а ние сме в ролята на творци. Това е огромна отговорност, но и голяма радост. Радост от създаването на нещо уникално и само наше!

4. Радост

Няма друго нещо, което да ске сравни с радостта от появата на нов човек. Тази радост е толкова голяма и силна, че ако някой съзнателно се лиши от нея, би било не просто несправедливо, а непростимо. Няма друго по-вълнуващо преживяване.

5. Обич

Всяко дете е различно, едно ще ви обича и непрекъснато ще ви казва това, дриго няма и да спомене, макар, че ще ви обича не по-малко, трето ще е неспокойно, вироглаво и вие ще се чудите дали ви обича. Но в повечето случаи ще се обичате взаимно и тези моменти ще са еднакво скъпи и незабравими за всички. Те носят истинското щастие.

motherhood2

6. Щастие

Няма друго житейско събитие като майчинството, което да носи толкова положителен заряд и енергия, прилив на нежност и неподправена радост  от бебешкия смях, от гукането, от първата думичка, от първата стъпка, от първите успехи, от първата любов. Майчинството – това са хиляди емоции и техните безброй нюанси.

7. Значимост

Едва ли друг, освен майката, ще отговори на повече въпроси и ще изпълни повече желания. Един ден, когато децата пораснат и въпросите и желанията секнат, тогава става ясно колко е било приятно да се чувствате значими, важни и че без вас нищо не може да се случи.

8. Спасение от скуката

Това, че една жена е майка не винаги означава, че с напредването на възрастта ще получава все същото зареждащо удовлетворение от майчинството, но надеждата за взаимна обич и грижовност никога не свършва. Дори само мисълта за децата елиминира усещането за самота. Когато са малки децата изискват много внимание и грижи, а това отнема много лично време, време без забавления, без козметик, без любима книга, но когато едни ден пораснат, ще осъзнаете, че това са били най-интересните и вълнуващи години – годините, в които сте били заедно. Майчинството внася огромно разнообразие в живото на една жена, нови емоции, чувства и преживявания.

9. Удовлетворение

Колкото пъти погледнете детето си, ще усетите радост и удовлетворение, но те зависят от това с какви очи ще го погледнете и какво искате да видите вн его. Удовлетворението е пълно когато видите реализирани неговите амбиции и мечти, когато срещнете щастливия му поглед.

motherhood1

10. Самоосъществяване

Тук от важно значение е личната гледна точка. Има жени, които се реализират отлично като майки, но и като професионалисти. Но за много жени най-същественото постижение си остава преди всичко майчинството и семейството.

Жените са емоционални и чувствителни  и макар да се радват на красиви подаръци и цветя, за тях най-важно е вниманието, признанието, любовта и щастието.

 

адаптация от www.vospitaj.com

 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

12,109 преглеждания

Comments are closed.