Разходка в света на театъра и приказка за театралните костюми

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

театралният костюм
В края на месец януари театър „София“ кани децата на любопитна и вълнуваща разходка в света на театралния костюм.

На 28 и 29 януари предстоят творчески ателиета за деца, свързани със създаването на театралните костюми. Те са свързани с проекта на театър “София” – „Как работи театърът?“, стартирал през октомври 2016 г.

Актьорите Николай Димитров и Николай Върбанов ще разкажат на децата приказка за един много стар и за един много млад костюм, а те ще научат любопитни факти за историята на театралните костюми и ще разберат от какви елементи се състоят те.

Всяко дете ще има възможността да изработи свой собствен проект за театрален костюм с необичайни материали, част от които са за рециклиране.

Арт работилниците “Как работи театърът” са плод на стремежа на Театър “София” да създава съвременна театрална среда, в която децата да се чувстват уютно и да ги предизвиква да се връщат в театъра отново. Идеята е и да се възпитава любов към изкуството у най-малките.

Ето какво включва януарската програма:

28 януари (събота) – от 11:30 ч. – Разходка из света на театралния костюм – със специалното участие на актьорите Николай Върбанов и Николай Димитров.

28 януари (събота) – от 13:00 ч. – Направи си проект за костюм

29 януари (неделя) – от 13:00 ч. – Твори и рециклирай 

29 януари (неделя) – от 16:30 ч. – Твори и рециклирай 

Kostiumi (2)

В предстоящите месеци събитията ще продължат с темите “Осветление и звук”, “Маски и кукли”, “Грим и перуки”, “Реквизит”.

Проектът се реализира с финансова подкрепа от Национален фонд „Култура”.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

2,649 преглеждания

Comments are closed.