• No categories

Пъстърва на тиган с нахут и доматчета

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

pastarva na tigan s nahut


Хрупкавите парчета фина пъстърва се нуждаят от солидната нахутена гарнитура, която да завърши вкусната порция и да балансира хранителното й съдържание.


Продукти за 4 порции:

– 4 пъстърви 
– 600 г сухари 
– 1 с. л. магданоз, ситно нарязан 
– 1 ч. л. листа от мащерка 
– 1 щипка чесън на прах 
– 100 г пушен бекон, нарязан на ситни кубчета 
– 1 с. л. масло 
– 1 с. л. зехтин 
– сол и пипер на вкус

за гарнитурата:

– 2 с. л. зехтин 
– 1 скилидка чесън 
– 400 г сварен нахут 
– 200 г чери или обикновени домати 
– сол и пипер на вкус 
– 1 щипка листа от мащерка 
– 2 с. л. нарязани листа от босилек

Приготвяне:

1. Пъстървите се филетират и всяко филе се срязва напречно на две.

2. Сухарите се смилат или се натрошават. Смесват се с магданоза, мащерката, чесъна, сол и и пипер на вкус.

3. Тиган с незалепващо покритие се загрява и в него на умерен огън се запържват парченцата бекон, докато станат хрупкави. Тиганът се отстранява от огъня, беконът се изважда и се слага върху кухненска хартия, за да се попие излишната мазнина. Охлажда се и се добавя към галетата.

4. Ако се използват обикновени домати, се бланшират за 5 сек. във вряща вода, обелват се и се нарязват на малки кубчета. Чери доматчетата се срязват на половини.

5. Зехтинът за гарнитурата се загрява и в него се слага ситно нарязаната скилидка чесън. Разбърква се, докато се засили ароматът й, но не бива да се зачервява. Слага се нахутът и се разбърква 1-2 мин. Добавят се доматите, подправят се със сол, пипер и мащерка. Разбъркват се на силен огън 1-2 мин. Слага се босилекът. Държи се на топло.

6. Тавичка за печене се намазва с маслото. Филетата пъстърва се притискат силно в сместа с галетата. Слагат се в тавичката с кожата надолу. Отгоре се поръсват със зехтина. Слагат се да се пекат във фурна, загрята на 180° С, за 6 – 8 мин. или докато се зачервят. Готовите филета се сервират с гарнитурата.

Време за приготвяне: 40 минути

Степен на струдност: лесна

Рецептата ни предостави:

spisanie menu-logo
   списание Меню
   http://www.menumag.bg/


Още от Вкусно:

pulneni tikvichki s pesto   Пълнени тиквички с моцарела и песто

   Вашите рецепти с бисквити “Закуска”

   Вегетариански ястия

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Вкусно

1,766 преглеждания

Comments are closed.