„Пинокио” на сцената на Младежкия театър

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

pinokio

Малките любители на театралното изкуство ще могат да се срещнат с любимия си герой Пинокио на сцената на Младежки театър „Николай Бинев”. Постановката ще се играе в събота, 18 октомври от 11 ч.

„Възможно ли е днес от едно парче дърво да стане истински човек?“. И, ако е възможно, как точно става това? Дали с напътствия и чужда помощ или чрез сблъскване с изпитанията и трудностите на живота? Дали винаги да очакваме Феята с магическа пръчка или сами да търсим изход?.. Актьорите в нашия спектакъл не спестяват на Пинокио сълзите, срама, обидите и измамите – така дървената кукла ще проумее истинската стойност на бащината ласка, на вярното приятелство, на съзидателния труд. Само преживяната мъка и страдание могат да накарат дървеното сърце да затупти…

Kато всяка класическа творба (още повече ако е писана за деца) „Пинокио“ отдавна е надхвърлил националните граници на своята родина и е станал част от световната култура. Затова и срещата на Младежкия театър с произведението на Колоди беше естествена и неминуема. Откакто е създадена, историята на дървената кукла – весела и поучителна, забавна и сантиментална – придружава детството на поколения деца. А след това, под напора на житейската реалност, бива забравена, за да се върне някой ден отново като любимо четиво на нашите деца и внуци и ни накара да открием за пореден път прелестната наивност на този свят наречен приказка.

Кога?: събота, 18 октомври от 11 ч.
Къде?: София, Младежки театър „Николай Бинев”.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Публикувано в: Събития

Етикети:

2 471 преглеждания

Comments are closed.