„Перото“ отвори врати за големи и малки почитатели на книгата

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

NOK-Peroto-01На 16-ти септември беше открита първата в България денонощна книжарница в Националния дворец на културата в София. Новото “литературно пространство” ще се казва “Перото” и е част от цялостната стратегия за подкрепа на литературата.

„Перото“ е и място за срещи на писатели, поети, издатели и четящи хора то цялата страна. Тя ще бъде своеобразно писателско кафене – литературен клуб.

“То ще е място, където писателите, поетите, издателите, преводачите и читателите ще могат да се събират. Представлява всъщност денонощна книжарница и библиотека: може да четете книгата, която обичате, а след това или да я оставите, или да я купите”, обясни директорът на НДК Мирослав Боршош.

Клубът ще функционира като книжарница и читалня, където всеки ще може да чете любимото си четиво. Ако реши, може да си купи книгата или да я остави. В програмата са планирани много и различни събития, а всички издателства са добре дошли да представят своите книги. Всеки понеделник ще има събитие – „Литературен гид“ – хора на словото ще споделят кои са най-стойностните за тях книги и автори.

Всяка седмица ще има представяне и на чужд автор, а всяка неделя – детски кът.

Достъпът ще бъде абсолютно свободен.

На 26-ти септември отново в НДК отваря врати и театър “Азарян”. Врати отваря и второ “театрално пространство”, наречено ДНК. То ще дава сцена на независимия театър и ще е място за различни пърформанси.

 

 NDK-Peroto

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

2,405 преглеждания

Comments are closed.