Pampers-UNICEF отбелязва 10-тия си рожден ден с едно желание – да елиминира неонаталния тетанус

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Iva_s_afrik. deca

От началото на едно от най-дългите корпоративни партньорства на UNICEF, Pampers® помага на организацията да елиминира неонаталния тетанус в 17 страни  по света.

Партньорството между Pampers® и UNICEF отбелязва 10-тия си рожден ден като обявява елиминирането на неонаталния тетанус в 17 страни и приканва родителите и техните бебета да се присъединят към едно специално пожелание за рожден ден:  да помогнем за елиминирането на неонаталния тетанус в страните, където той все още е заплаха.

Неонаталният тетанус засяга семейства в някои от най-бедните райони на света и най-често е резултат от нехигиенични родилни практики като прерязване на пъпната връв с нестерилни инструменти. Веднъж заразен с неонатален тетанус, организмът никога не може да бъде излекуван и в някои части на света тетанусът все още бележи живота на 49 000 новородени всяка година, което се равнява на един детски живот на всеки  11 минути.

Iva s maikite v bolnicata v Bosangoa

За 10 години партньорството между Pampers и UNICEF си поставя за цел сбъдването на едно-единствено желание:  да елиминира неонаталния тетанус навсякъде по света.

Благодарение на помощта на родители от целия свят, от началото на кампанията „1 пакет = 1 животоспасяваща ваксина” приблизително 500 000 бебета са били спасени  и всяка секунда една майка и нейното бебе са получавали ваксина.

pampers_unicef_infographic_BG_final

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

1,238 преглеждания

Comments are closed.