• No categories

Овесени бисквити с орехи и мед

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

big_a256fd032c0e93f82595ab2aeaf77aec

Тези бисквити ще ви станат любими, първо защото са много вкусни, второ, защото са лесни и бързи за приготвяне, и трето, трайността им е достатъчно дълга, макар че е малко вероятно да останат за повече от ден-два. Децата ги харесват заради канелено-медения им вкус и със сигурност ще им станат любима следобедна закуска с чаша прясно мляко.

За две тави бисквити ще са ви необходими следните продукти:

100 гр. омекнало на стайна температура краве масло
120 гр. чист пчелен мед
1 голямо яйце
170 гр. брашно
120 гр. овесени ядки
50 гр. стафиди или други сушени плодове
50 гр. изпечени и смлени орехи или други ядки
1ч.л. сушени лимонови корички (може и свежи)
1/2 ч. л. сода бикарбонат
1/2 ч. л. канела
ванилия – 1 прахче или 10-15 капки течна

Разбъркайте меда със содата за хляб докато шупне, маслото разбийте и след това прибавете брашното, за да станат трохи, прибавете разбитото яйце, меда със содата и разбъркайте добре. След това прибавете орехите, стафидите, канелата и лимоновите корички, продължете омесването още няколко минути.

Можете да го правите на ръка или в блендер, ако имате. Всичко се омесва до хомогенност, след което е добре да оставите тестото да си почине и сместа да се стегне и охлади.

След 30-тина минути оформете топчета с навлажнени ръце и леко натиснете по средата. Наредете ги на разстояние една от друга, защото ще се разлеят и бухнат.

Изпечете на 180 градуса върху хартия за печене.

Печете не повече от 10 минути, охладете и приберете в кутия за сладки.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

23,761 преглеждания

Comments are closed.