От какво имат нужда бащите?

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

4_Da_stroish_zamaci_fea_dracon

В семейството обикновено въпросите са други и се въртят около „тате, аз искам…” и каквото се сетите по-нататък. Много често децата обясняват на тати и от какво има нужда мама.

От какво се нуждаят мъжете, за да бъдат пълноценни бащи, ето това е въпросът, който днешните бащи поставят на дневен ред. А поводът е хубав – Денят на бащата.

21 юни е денят, който Институтът за социални дейности и практики (ИСДП) ще отбележи заедно със своите партньори в кампанията „Да бъдеш Баща”.

На 20 юни, от 10 сутринта, в „Червената къща” в София ще се проведе среща, на която са поканени  татковците заедно с майките и с децата. За малчуганите ще има кът за игри,  професионални педагози и социални работници, които да прекарат с тях тази съботна юнска сутрин.

Родителите ще си говорят по темата за бащинството, за пълноценното родителство и как си го представят всички те – по отделно и заедно. Ще има по малко от много теми- теоретични презентации, мозъчна атака, анкета, рисуване на картички, създаване на изненади – тук авторите ще бъдат децата.

Ще бъде представена и една друга, не по-малко важна тема – как родителите могат с прости стъпки и с верните думи да предпазят децата си от сексуално насилие. Освен напътствия, присъстващите ще получат и интересни материали, подготвени от Съвета на Европа и Института по социални дейности и практики.

 

Всички, които се интересуват от какво имат нужда бащите, и не само те, да се чувстват поканени в събота – 20 юни от 10 до 13 часа в  Център за култура и дебат „Червената къща”, ул. „Любен Каравелов” №15, София.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

3,068 преглеждания

Comments are closed.