МЗ забрани продажбата на сладолед в училищата в Добрич

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

ice cream

Продажбата на сладолед от апарати, разположени в добричките училища, е забранена по заповед на Министерството на здравеопазването, предаде БНР, тъй като сладоледът не отговаря на изисквания за безопасност и качество на храните.

В края на миналия месец Десислава Първанова от гражданско движение “За Добрич“ е изпратила жалба и подписка на родители до здравното министерство във връзка с решение на Общинския съвет на Добрич в шест училища да бъдат монтирани апарати за продажба на сладолед. От училищните ръководства споделиха, че никой за нищо не ги е питал, като те само са изпълнили общинското решение за отдаване на училищна площ на фирмата за сладолед.

В решението на Министерството на здравеопазването, изпратено до Регионалната здравна инспекция и до Агенцията по безопасност на храни, се казва, че продуктът не отговаря на изискванията за безопасност и качество на храните, предлагани в училищата.

Здравното министерство счита, че Агенцията по храните в Добрич следва да вземе необходимите мерки за спиране на продажбата.

Източник: Kmeta.bg

 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Публикувано в: Новини

Етикети:

1,092 преглеждания

Comments are closed.