„Кой открадна чипса?“ – ще разкриете ли танцовата криминална загадка

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Заповядайте на пъстрия детски танцов спектакъл на Петър Илиев “Кой открадна чипса?” на 13 и 14 декември 2015 г. в Националния музикален театър “Стефан Македонски” – София

koi-otkradna-chipsa


Забавното шоу, което провокира детското въображение и разбужда разузнавача у малки и големи!

Емоционално поднасяна заплетена интрига, която не оставя никого равнодушен! Една необикновена, забавна и поучителна история, случила се с децата в едно иначе обикновено училище.

Със своите „танцуващи хлапета“ хореографът Петър Илиев ни пренася в неповторим детски свят – пъстър, оживен, находчив. Спектакълът ни въвлича в мистериозна приключенска история, която се разгръща в обикновено българско училище. Изправени пред сложна загадка, училищните детективи преминават през поредица от комични недоразумения, срещайки различни животинки и дори странни извънземни. С разплитането на ситуацията те стигат и до неочаквана поука.

Криминалната история с мишки, мравки, паяци и други герои е поднесена прекрасно от над 140 ученици от 103 ОУ “Васил Левски“ ж.к. Филиповци, 116 ОУ “Паисий Хилендарски“ с. Яна, Англо-американско училище – София, както и от солисти от Националното училище за танцово изкуство.

Петър Илиев споделя за спектакъла:

“Кой открадна чипса?” е проект различен от всичко, което съм правил досега. Създавам танц по музика, специално композирана за историята, която разказваме. Изключително съм вдъхновен, провокирано е творческото ми мислене, ентусиазмът на децата ме зарежда с енергия. Идеята, която пресъздаваме, зарази децата и всеки ден откривам нови нюанси в отделните характери.  Самите участници са изключително отдадени на ролите си и заедно обогатяваме танцовите етюди. Костюмите, сътворени от нашата художничка Ваня Вълкова, са колоритни и артистични. Щастлив съм, че една идея обедини толкова деца и съмишленици“.

Един от оригиналните елементи на спектакъла е музиката на талантливия композитор Светослав Кърпаров. Шестте музикални етюда, всяка със собствен облик, допълват и надграждат сценария оригиналното либрето на сценариста Людмил Попов.  Музиката е закачлива и весела като звучене и почти едно от действащите лица в спектакъла. Соловите изпълнения на саксофон са на младия музикант Владимир Кърпаров.

Място: Национален музикален театър “Стефан Македонски”, бул. “Васил Левски” №100

Предпремиера:             13 декември 2015 г. (неделя) от 17 ч.

Премиера:                        14 декември 2015 г. (понеделник) от 19 ч.

Билети можете да закупите:

•             на касата на театъра

•             чрез фондация “Танцово изкуство-Илиев”

•             в мрежата на Eventim

За групови посещения моля свържете се с нас на тел. 0887 618 448

За повече информация посетете: www.ilievdance.org/koj-otkranda-chipsa

Край на съобщението

 

За „Танцуващи хлапета“

Спектакълът „Кой открадна чипса?” е във формата „от деца за деца“ и е част от иновативната програма „Танцуващи хлапета“ на Фондация „Танцово изкуство – Илиев“. Програмата се осъществява с подкрепата на Посолството на САЩ и фондация “Америка за България”.

Целта на детската танцова програма е да предостави възможност на деца от общообразователни училища от периферни райони и/или групи в риск да се докоснат до магията на танцовото изкуство. Идеята на Петър Илиев, хореограф с дългогодишен опит от Националния танцов институт на САЩ, е да покаже, че танцът, освен чисто естетическа роля, има и силна педагогическа и изграждаща функция. Чрез танца у децата се възпитават способности за работа в екип  и дух на толерантност. Развива се креативността, творческия им усет и мотивацията за успех. Посредством участието в уникалния спектакъл, фондацията  обединява деца, които вербално общуват на различни езици, но на сцената всички комуникират с международния език на танца.

За Петър Илиев

Артистичният директор на фондация “Танцово изкуство – Илиев”, хореографът Петър Илиев, има дългогодишен опит с подобни танцови социални и образователни проекти в САЩ. В рамките на един от съвместните му проекти с гуруто на американския танц – Жак Дамбоа (Jacques d’Amboise), работи с 1200 деца едновременно от 12 обществени училища, които се включват в авторски танцов спектакъл на сцената. През 2012 г. Петър Илиев осъществява  за първи път подобен пилотен проект в тази област и в България. Успехът на тази инициатива постави основата на настоящия детски танцов проект.

За фондация „Танцово изкуство – Илиев“

Мисията на Фондация “Танцово изкуство – Илиев” е да развива танцовото изкуство в България и неговото място в българската култура и общество като подпомага развитието на младите български танцьори. Чрез танцови програми с чужди преподаватели в България и стипендии за участие в американски танцови програми младите български танцьори се учат от световен професионален опит.

Фондацията реализира собствени танцови продукции с явна българска идентичност, които не само да обогатят съвременното танцово изкуство в България, но и да го направят известно в чужбина. Организацията работи да насърчи и подкрепи пълноценното участие на децата, включително и деца в риск, в обществения живот като използва потенциала на танцовото изкуство за социално-образователни инициативи.

***

За контакт:

Десислава Теофилова, координатор, Фондация „Танцово изкуство – Илиев“, desislava.ilievdance@gmail.com, 0887 618 448

Милена Дянкова, изпълнителен директор, Фондация „Танцово изкуство – Илиев“, milena@ilievdance.org, 0888 864 973; 0899 430 120

 

 

 

 

 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

1,457 преглеждания

Comments are closed.