• No categories

Комбуча – “Лек за всичко”

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Ферментирал чай Комбуча

Комбуча е ферментирала напитка, която с векове е помагала на човешкото тяло да бъде здраво и силно. Вкусната и лесна за подготвяне смес се използва като детоксикант за тялото, увеличава енергията, подобрява зрението, заздравява ставите, влияе добре на кожата, на храносмилателната система и се препоръчва на хора, претърпели рак.

Гъбата Комбуча от векове се използва като естествен лек в Азия и Русия. Популярността й като „лек за всичко” постоянно нараства. 

Комбуча е пенлива напитка, която е на основата на чая. Тя е изключително полезна и здравословна.

Самата култура прилича на голяма палачинка, но я наричат „гъба” или „майката на живота”, а в превод от японски, комбуча означава чай (ча) от водорасли (комбу).

 

Комбуча гъбата

С времето, произходът на комбуча е замъглен. Твърди се, че идва от Далечния Изток и в частност – Китай и се е консумирала там в продължение на 2000 години. Първите сведения за консумацията на комбуча датират от 221г. пр. хр. Тогава  напитката се е консумирала като ферментирал чай, който е бил познат като „Чая на безсмъртието”.

В продължение на векове, комбуча се е използвала в Източна Европа, Русия и Япония .

Доказано е, че помага при задръстване на дихателните пътища, заздравява косата, увеличава енергията, почиства токсините от системата и подобрява зрението. Това е само част от ползата на комбуча.

Комбуча има антибиотични и прочистващи свойства. Напитката от чаената гъба е способна да унищожи бактериите, които са вредни за нашето здраве.

Комбуча е нещо между мая и бактерия. Чаят се приготвя като се прибавя зелен или черен чай с малко захар и след това се оставя да ферментира. Той съдържа Витамин Б, който е изключително важен за организма ни. Той е и страхотен детоксикант и е богат на ензими, които тялото произвежда и които пречистват и дезинфекцират.  

Вкусът може да се оприличи на ябълково вино, в зависимост от чая, който се използва допълнително.

Ако търсите добър и лесен начин да подобрите здравето си през летния сезон е време да се докажете като истински майстор на чая и да направите нещо ново, свежо и изключително полезно за лятото.

Как да си направим Комбуча – лековитата „чаена” гъба

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Вкусно Находка

Етикети:

5,272 преглеждания

Comments are closed.