Кино за родителите, игри за децата в Дома на киното

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

DK_kids_event

Замисляли ли сте се колко често  бихте ходили на кино и колко пъти сте пропускали тази възможност, защото не е имало на кого да оставите детето си? Ние знаем отговора – много.

Това се случва често на повечето от нас, но и за тази задача вече има решение и то се нарича Кино за родители, игри за деца. Инициативата е на Дома на киното. Тя предлага прекрасната възможност родителите да гледат филм в уютната зала на киното, а в същото време децата им да са под професионалните грижи на аниматори, които ще ги забавляват, докато трае прожекцията.

Кино за родители, игри за деца” ще стартира на 3 декември и ще се провежда всяка събота и неделя от 16:00 часа. Цената е 3 лева и ще се заплаща на касата на киното при закупуване на билет за съответната прожекция. Игрите са подходящи за деца от 3 до 12 години.

Инициативата стартира тази неделя – 3 декември с прожекция на филма „Да обичаш Винсент” – филм, посветен на живота на Винсент ван Гог, в който 62 000 рисунки оживяват на екрана в първия в историята на киното пълнометражен филм, осъществен чрез анимиране на картини, при това с маслени бои.

На 9 и 10 декември предстоят прожекции в рамките на Седмицата на канадското кино, а на 16 и 17 декември зрителите ще могат да гледат „Театър в киното” с невероятните „Бурята” и „Ромео и Жулиета” на Кралския Шекспиров театър, който облича пиесите в нов образ, използвайки най-новите технологии във визуалните ефекти.

Подробности за филмите през следващите седмици ще намерите в програмата на Дома на киното.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

2,095 преглеждания

Comments are closed.