Как да замразим бебешко пюре

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

baby-eating-puree

Никога не замразявайте домашно приготвена бебешка храна в стъклен съд, на чийто етикет не пише „подходящ за замразяване”.

1. Веднъж приготвили добре пасирано и разредено пюре за вашето бебе, го пресипете във форми за лед.
2. Напълнете всяка вдлъбнатина с пюре, сякаш наливате вода.
3. Покрийте формите с прозрачно фолио (може да използвате и метално фолио, но не е препоръчително, тъй като късчета от него могат да полепнат върху кубчетата) и сложете във фризера.

Повторете тези стъпки, докато изсипете цялото пюре във формите за лед.

4. Всяко кубче се равнява приблизително на 30 гр. храна.
5. След замразяване, извадете формите за лед и преместете кубчетата в специална торба за съхраняване във фризера.
6. Поставете етикет върху торбата с датата на приготвяне и вида на храната. Кубчетата с бебешко пюре трябва да се консумират в рамките на месец от замразяването.
7. Когато трябва да нахраните бебето, извадете колкото кубчета са ви нужни, размразете ги и ги затоплете.

Препоръчително използване на уредите според 3-те фази на бебешкото хранене

Фаза 1 – за воднисти пюрета, които са първата твърда храна на бебето   
Използвайте блендер, миксер с пасатор или кухненски робот. Изберете настройките за „втечняване” и/или „пюриране”.

Фаза 2 – за по-гъсти пюрета, когато бебето преминава към още по-твърда храна
Блендер, миксер с пасатор, мелничка за храна, преса за картофи или кухненски робот. Изберете настройките за „разбиване”, „смесване” и „пюриране”. Наблегнете повече на пасирането, отколкото на продължително въртене.

Фаза 3 – за гъсти пюрета и „храна за маса”

Блендер, мелничка за храна, преса за картофи или кухненски робот. Изберете настройките за „разбиване”, „смесване” и/или „накълцване”. Отново наблегнете повече на пасирането, отколкото на продължително въртене.


Вижте също:

   Съхраняване на домашно приготвеното бебешко пюре в хладилника

   Девет суперхрани за бебета и деца

   Алергии и хранителна непоносимост при кърмачето

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Актуално

10,838 преглеждания

Comments are closed.