Как да заченем момче?

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Момче с топка

Ако си мечтаете за игри със строители, колички или ритане на топка на някоя поляна, сигурно се чудите как може да заченете момче. Докато има хиляди теории за това как може да увеличите шанса да родите момче, природата не може да ви даде гаранции за пола на детето. Като изключим оплождането по изкуствен начин, биологичният подбор на пола на детето е в пропорции 50 на 50. 

Правилно ли е да имаме предпочитания?

Докато повечето хора казват, че най-важното нещо е да родят здраво бебе, скорошно проучване открива, че 80% от майките и татковците признават, че имат предпочитания за син или дъщеря. Всъщност 84% от родителите, които минават на ултразвук, за да видят пола на детето, казват, че справянето с потенциалното разочарование преди раждането е било важно за тях.

Обикновено мъжете искат момче, а жените – момиче. Но не е нетипично за една двойка, която вече има едно дете, да иска второто да е от противоположния пол, за да създадат „по-балансирано” семейство.

Как се определя полът на бебето?

Ако ви е любопитно как сами може да повлияете на пола на бебето, първо трябва да разберете, че жената не може биологично да определи пола на нейното дете. Всяка жена има яйцеклетки, които съдържат Х хромозоми. Ако спермата, която опложда яйцеклетката съдържа У хромозоми, жената ще роди момче. Но ако спермата, която оплоди яйцеклетката е с Х хромозоми – ще ви се роди момиче.

Когато мъжът изхвърля сперма, във вагината на жената навлизат между 200 и 400 милиона сперматозоиди. Някои от тези сперматозоиди съдържат У хромозоми, докато други – Х хромозоми. Всички теории, за това как да заченем момче и да повлияем сами на пола, са на основата на вярването, че двойката може да създаде среда, която ще даде преимущество на сперматозоидите с У хромозоми.

Шансът е на ваша страна

Ако се опитвате да заченете момче, имайте предвид, че шансът е на ваша страна. Ако говорим от статистическа гледна точка, на 49 момичета – се раждат 51 момчета. Тъй като момченцата са по-неустойчиви, природата се е погрижила за това те да се зачеват по-лесно.

Може би сте чували бабините деветини, че ако вече сте родили повече от едно момиче момичета ви е писано да имате само момичета. Това, обаче, не е вярно. Ако имате три деца от един пол, шансът да имате още едно дете от същия пол е 25 %. Ако имате четири, шансът намалява на 12,5%.

Как да заченете момче: Техники, които може да опитате

Методът на Шетъл

Д-р Шетъл базира теорията си за избора на пол на идеята, че спермата с У хромозоми се движи по-бързо от спермата с Х хромозоми. Поради тази причина, той препоръчва на двойките, които искат момче, да имат полови сношения не повече от 24 часа преди овулацията и не повече от 12 часа след нея. Той също така вярва, че при по-дълбоко проникване, по-агресивните У сперматозоиди имат по-голям шанс да оплодят яйцеклетката.

Методът Уелан

Този метод е в противовес на метода на Шетъл. Д-р Уелан вярва, че времето на половите сношения е изключително важно за определянето на пола. Според нея, сексът в по-ранен етап от месечния ви цикъл, е предпоставка да имате дете от мъжки пол. Тя твърди, че този метод ще помогне на двойките да заченат момче в 68% от случаите. 

Китайска таблица за зачеване

Китайската таблица за зачеване, позната още като Китайска таблица за пол, е метод за определяне на пола, който твърди, че възрастта на майката и месецът, в който е заченато бебето, определя неговия пол. Китайската таблица за зачеване е открита първо в царска гробница около Пекин преди повече от 700 години и се твърди, че е повече от 90% вярна, ако се използва правилно. Важно е да помните, че трябва да използвате лунната възраст на майката и лунния месец за зачеване на бебето, за да може да направите своето предсказание. Ако изчисленията са базирани по нашия календар, обикновено ефектът е обратен.

Хранителни добавки и специални лечения

Много хора вярват, че определени хранителни добавки и специални лечения могат да помогнат за зачеването на момче. Например, добавката олио от иглика се счита, че помага за зачеването на бебе от мъжки пол.

Ако смятате да се позовете на този метод, първо трябва да се посъветвате с вашия лекар.

Градски легенди

Ако публично сте заявили, че искате да имате момче, сигурно сте се наслушали на какви ли не съвети. Докато повечето експерти твърдят, че народните мъдрости и суеверия не могат да помогнат за определянето на пола на бебето, има много щастливи родители, които вярват, че тези стратегии работят. Ако не друго, то със сигурност нищо няма да загубите, ако опитате:

  • Оставете партньора да бъде този, който първи пожелае да правите секс и се фокусирайте върху това да му доставите удоволствие. Поверието казва, че ако мъжът първи получи оргазъм, ще се роди момче.
  • Планирайте вашата любовна програма на нечетни дати
  • Правете секс през нощта, за препоръчване – когато луната е четвърт.
  • Правете колкото се може повече секс, тъй като много хора вярват, че момче се ражда, когато родителите са във фазата „меден месец”
  • Нека партньорът ви да пие кафе преди секс, за да направи У хромозомите по-активни.  
FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

76,528 преглеждания

Comments are closed.