• No categories

Филе лаврак в пергамент от Франция

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Оливие Рош дошъл в България през 1999 г. Запознал се с съпругата си Митана Бонева и заедно решили да живеят и работят в България. Сега си имат две страхотни малки момчета и бистро L’Etranger – открито през 2001 г. Една вечер със съпругата му се возили в трамвай в София и се чудели за име за бъдещото си бистро. Митана е от Варна, а Оливие – от Франция. В онзи момент L’Etranger (в превод „Чужденецът”) им звучало най-подходящо за име на заведението. Оливие твърди, че адаптира ястията към българския вкус повече отколкото му се иска. Въпреки това L’Etranger е едно от най-автентичните френски бистра в София според доста професионални и любители кулинари. От българската кухня Оливие най-много харесва шкембе чорба.

_MG_1038_500


Филе лаврак в пергамент от Франция

За 2 порции

600 г лаврак

няколко листа див чесън

сол на вкус

черен пипер на вкус

пушена паприка на вкус

60 г масло

Лавракът се филетира. Филетата се поставят в хартия за печене, а под и над тях се слагат листа от див чесън, сол, пипер, пушена паприка и масло. Всичко се увива добре и се пече 9 мин. на 200 градуса. Поднася се с гарнитура по избор.

Рецептата е част от кампанията „Многообразието е вкусно” на Сдружение „Мулти култи колектив”. Вижте още автентични рецепти от целия свят тук – http://multikulti.bg/tasty/

multi-kulti-logo_f_improf_200x200

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

1,540 преглеждания

Comments are closed.