Дни на детското изкуство в ОДК за празника на Кърджали

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

dsc_ODK_colorsНа 23 и 24 октомври ОДК в Кърджали отново ще посрещне деца от цялата страна,обединени от Националния празник на детското изкуство „Вълшебният свят на Родопите“. Празникът е съпътстван от конкурси – за рисунка „Вълшебният свят на Родопите и фотография – „Фотоприказки“ и се провежда от години. Той е част от календара за извънучилищни дейности на Министерство на образованието и науката. Организира се от министерството, Регионалния инспекторат по образованието, общината, ОДК в Кърджали и Националния дворец на децата.

Темата „Вълшебният свят на Родопите” предоставя възможност на децата да разгърнат своето въображение и мечти като направят творческа интерпретация в различни аспекти: минало, настояще и бъдеще, исторически забележителности, етнографски мотиви (шевици, носии, бит), природни феномени, паметници на културата, символи на град Кърджали и региона, мултиетническа фолклорна среда и съвремие.

На 23 октомври ще бъде представена изложба с наградените творби, а авторите им ще получат награди. Младите творци ще направят панорамна обиколка на града като посетят Водното огледало, Историческия музей, парк „Арпезос – север” и манастирски комплекс „Успение Богородично”.

На 24 октомври ще се качат на Перперикон.

Източник: http://www.novjivot.info/

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

1,155 преглеждания

Comments are closed.