Децата и музиката

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

kids-and-music

Музиката е основен елемент за развитието на детето. Децата от малки, още от раждане, се очароват и омайват от музиката.

Проучванията показват, че ако детето е слушало музика, още докато е в утробата, тя има благотворен ефект върху мозъка му и полага основата за учене, музика и развитие на езика.

Както всички знаем от личен опит, музиката има свойството да ни успокоява. Тя влияе така и на децата и дори подобрява паметта и сетивната координация.

Пускайте музика на детето си и го насърчавайте да танцува, тъй като движението помага за баланса, координацията и чувството за ритъм на детето.

Ако пък му дадете то да посвири на някакъв инструмент, детето ще има възможност да се развие творчески и ще даде тласък на въображението му. Музиката също така, може да бъде и чудесен повод да си откраднете малко време, в което да се забавлявате заедно с детето си.

Музиката помага и за проговарянето на детето, особено ако я пускате на детето си още от рано. То ще може да е запознато с ритъма, тоновете и ударите още от малко.

Музиката трябва да присъства във вашето ежедневие и съответно в това на детето ви. Може да имате песни за преди лягане, за събуждане, или ако сте тръгнали на дълъг път трябва задължително да се заредите с добри песни, които да ви помогнат да запазите доброто си настроение, както и да се забавлявате заедно.   

Ако вие или вашия партньор свирите на някакъв инструмент, не се колебайте и направете една серенада на детето си. Пейте заедно песни и танцувайте. Няма нищо по-хубаво от това да се съберете цялото семейство и да се забавлявате по един страхотен начин, а именно чрез музиката. 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Публикувано в: Полезно Полезно

3,626 преглеждания

Comments are closed.