Деца отглеждат зеленчуци в детска градина в София

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

detsa-zemedelie-k

На зеленчукова градина се радват малчуганите в софийската 134 детска градина “Любопитко” в кв. Хиподрума, район Красно село.

Около 40 кв. м в двора са превърнати децата отлеждат домати, краставици, копър и магданоз. Вчера заядно с тях на реколтата от детското земеделие се зарадва и кметът на София Йорданка Фандъкова.

Учители и деца показаха какво са постигнали с труда  си. В реална среда децата се учат, как от почвата засетите семена стават зеленчуци и подправки. В зеленчуковата градинка растат домати, тиквички, магданоз и копър.Лехите са оформени със специално пригодени кашпи, малчуганите участват в засаждането, поливането и грижите за растенията. Така те научават първите си уроци за бита и природата. “Любопитко” е от обновените столични детски градини. Разширена е с две нови групи, а на съществуващата сграда са изпълнени всички мерки за повишаване на енергийната ефективност.

В двора са обособени 6 нови детски площадки. Проекти за развитие на градско и биоземеделие в детски градини в София са разработени и в още над 20 детски заведения като 123 ДГ, 59 ДГ, 117 ДГ, 161 ДГ, 26 ДГ и др.

Освен любимите зеленчуци се отглеждат подправки и билки.

информация и снимка stolica.bg


FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

3,549 преглеждания

Comments are closed.