Българско изкуство за вашето дете и за детето във вас

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo
f792347f-f35c-4045-8e29-030e1752bf80

В рамките на изложбата „Българско изкуство за вашето дете и за детето във вас” ще бъде представена едноименната книга-помагало за българско изкуство по идея на художника Юлиан Станкулов. Целта му е по един иновативен начин да ангажира културата на младите поколения и да създаде трайни, интерактивни и систематизирани знания за историята на изкуството на всички етноси, населявали българските земи от неолита до днес. Помагалото постига това като акцентира върху характерни образци на националните ни постижения в изкуството, както и техниките и историята на направата им.

На изложбата ще бъдат представени разделите на помагалото „Българско изкуство за вашето дете и за детето във вас”, които обхващат всички етапи на българското изкуство, от древността до наши дни. Всеки от посетителите на работилницата за българско изкуство в столичната галерия „Дебют“ ще може да изпробва интерактивните задачи от книжката: да изработи златен тракийски венец, да направи прабългарска розета, както и да се потопи в света на традиционни родни изкуства.

Проектът вече се радва на подкрепата на фонд „Култура“ към Министерството на Културата, фондация Имеон-Балкани, Център за изкуство „Арт лаборатория“ и Националното училище за изящни изкуства „Илия Петров“.

Галерия „Дебют“, бул. “В. Левски” 62
Откриване: 13 юни 2016 г., 18:00 ч.
Работилница за българско изкуство: 15 юни 2016 г., 15:00 ч.
Изложбата ще продължи до 17 юни 2016 г.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

1,492 преглеждания

Comments are closed.