Тиквена крем супа
Тиквена крем супа
– 1 малка тиква
– 3 моркова
– 1/2 ч.ч. зеленчуков бульон
– 1/2 глава лук, нарязан на ситно
– 1 скилидка чесън (или на вкус)
– 1/2 ч.л. канела
– 1/2 ч.л. кимион
– 1/4 ч.л. джинджифил
– 3/4 ч.ч. прясно мляко (с прясно мляко супата ще стане по-диетична и лека, но, при желание, за по-плътен и наситен вкус може да използвате сметана)
– 2 ч.л. мед
– 1 ч.л. сол
Тиквата и морковите се обелват, нарязват и сваряват. В тиган се слагат бульонът и лукът и сместа се оставя да се редуцира при средна температура на котлона. Добавят се и подправките и се оставя за няколко минути на котлона, за да се смесят всички аромати. Прибавят се сварената тиква и морковите, разбърква се. Накрая цялата смес се пасира, добавят се млякото (сметаната), солта и медът и се разбърква добре.
Добър апетит!
5,213 преглеждания