Запечени яйца в чашки от шунка
Тези малки чашки са идеални за късна неделна закуска, брънч, лек обяд или хапки за коктейл или гости. Правят се много бързо и лесно и не изискват специфични продукти. Пълни са с протеини и вървят идеално с лека зеленчукова или зеленолистна салата.
Какво ни е необходимо?
12 яйца
12 тънки парчета шунка (кръгли)
1/2 чаша сирене по ваш вкус (например пармезан)
1/2 чаша нарязан на ситно пресен лук
Форма за мини мъфини – ние използваме такава за 12 броя.
Прясно смляна морска сол и пипер
Как се приготвят?
Загрейте предварително фурната на 200 С. Напръскайте формата за мъфини с готварска мазнина. Поставете по един резен шунка на във всяко гнездо за мъфин и го притиснете, така че да прилепне към дъното, за да се оформи хубава чашка. Счупете по едно яйце във всяка чашка. Подправете със сол и пипер.
Печете яйцата за около 12 минути, докато белтъците се втвърдят, а жълтъците са все още леко течни.
Внимателно извадете всяка чашка и ги подредете в красива чиния за сервиране. Поръсете ги с лук и настърган пармезан (или друго сирене). Сервирайте ги горещи!
Идея и реализация: http://thesimpledelights.com
Още бързи и лесни рецепти:
Салата от спанак, фета и кедрови ядки
4,427 преглеждания