Печени чушки с извара
Печените пълнени чушки са невероятно предястие, а защо не и основно блюдо, особено ако са приготвени с няколко различни по вкус и текстура сирена.
Необходими продукти за 4 порции:
– 4 едри чушки, срязани на две по дължина
– 2 с. л. зехтин
– сол и пипер на вкус
– 200 г извара
– 100 г настърган кашкавал
– 100 г пушено топено сирене
– 1 с. л. босилек, ситно нарязан
– 1 домат, нарязан на тънки резени
Начин на приготвяне:
1. Чушките се почистват от семките, намазват се отвътре и отвън със зехтин и се поръсват със солта и пипера. Слагат се в предварително загрята на 200˚ С фурна за 10 мин.
2. През това време се смесват изварата, кашкавалът, нарязаното топено сирене и босилекът.
3. Чушките се изваждат от фурната, отлива се от отделената в тях течност и се напълват с приготвената смес. Върху всяка се поставя по резен домат, намазан със зехтин. Запичат се още 15 мин.
Рецептата ни предоставиха:
списание Меню
http://www.menumag.bg/
Вижте още рецепти:
2,775 преглеждания