9 факта за децата, родени през септември

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

september-kids

Септември ни дарява с горещи дни и хладни нощи, а природата бавно започва да заменя изумрудено зелената си премяна с есенна позлата.
Децата, родени през този богат на цветове и аромати месец, от малки са перфекционисти, обичащи истината и прямотата.

Какво отличава децата, родени през първия месец на есента от останалите?

Ето девет любопитни факта:

1. Родените през септември са любознателни и умни.

2. Септемврийските деца непрекъснато се стараят да търсят истината, уповават се на фактите и рядко имат съмнения по отношение на това кое е добро и кое лошо. Винаги казват истината и се стремят да действат справедливо и акуратно.

3. Септември е месецът на Девите и Везните. Децата, родени между 1 и 22 септември са предани, изпълнителни и упорити Деви, а родените между 23 и 30 септември са искрени, общителни и очарователни Везни.

4. Камъкът на родените през септември е сапфирът. Още от древни времена неговите качества са се свързвали със защитните и оздравителни качества, които тази камък носи на собственика си. Освен това се смята, че спомага за поощряването на талантите и изявата на най-добрите качества на притежателя си.

5. Най-често срещаните заболявания при родените през септември деца, са алергиите и заболяванията на дихателните пътища. Това се свързва с факта, че тези деца са родени в началото на есента. За тях статистиката сочи, че развиват алергии към млечни произведения, яйца и фъстъци с между 30 до 90% по-често отколкото всички останали деца. 30% от родените през септември деца по-често боледуват  от астма.

6. Цветето на септемврийските деца е астрата, която се счита от мнозина за символ на красота, изящество, елегантност, чар и прецизност. Наред с това астрата е и символ на постоянство и вярност.

7. Учени от Чикагския университет са установили, че родените в началото на есента обикновено са дълголетници. Те смятат, че това се дължи на добрия имунитет, който им помага да се справят с различните вирусни и бактериални инфекции.

8. Децата, родени през септември, са типични перфекционисти. С каквото и да се захванат, те го довеждат до успешен край и в срок. С това свое качество те понякога малко дразнят всички останали, но за родените през септември няма никакво значение, за тях не е важно да имат 500 приятели, достатъчни са им и само пет, но истински.

9. През септември са родени София Лорен, Гуинет Полтроу, Майка Тереза, Уил Смит, Бил Мъри. Все талантиливи и красиви хора!

Източник

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

5,438 преглеждания

Comments are closed.