2018 – Година на Кучето

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

2018-dog

Китайците посрещат новата година на различна дата – тя „варира“ според лунния календар. В интернет има таблици за години напред. Често тези дати се възприемат и като точка на смяна на зодията. Така например по традиция изпращаме 2017 на 31 декември, но Кучето – господарят на 2018, ще почака. Огненият петел, обагрен в червено, ще отлети на 16 февруари.

Написаното по-надолу ще ви ориентира да се подготвите за идващата 2018, за да привлечете максимален успех и благополучие и да се възползвате по най-добър начин от добрите й аспекти и да парирате влиянието на неблагоприятните.

Каква е Годината на Кучето

През 2018-а идва Земното Куче, чийто цвят е жълт, а стихията – земя. След 2016 и 2017, сега страстите минават на втори план. Почвата е по-плътна, тя носи мир и спокойствие на мястото на бушуващите горещи чувства и емоции. Това ще се отпечата върху всичко: политика, кариера, здраве, личния живот и дори върху природата.

Кучето е 11-я знак от 12-годишн. цикъл на източния календар. То се асоциира с енергията „ян“ и елемента „метал“. Съответстващият му знак от западния зодиак е Водолей.

Кучето символизира:

Положителни черти – честност, отзивчивост, самоотверженост, отговорност, целеустременост, праволинейност, надеждност, упорство, но и

Негативни черти – безпокойство, циничност, неувереност в себе си, самокритичност.

Характеристика на годината 

За да привлечем блага през 2018-а, нека се приготвим за идването й от по-рано и да опознаем характера на на нейния владетел. Нравът на Кучето не е прост. Той е съчетание на ред крайни характеристики. Кучето е честно, благородно, дружелюбно и упорства в поставените цели. Но в същото време то е лениво и реакциите му не са предсказуеми.

Като цяло невисокосната 2018 трябва да ни донесе хармония, стабилност, умиротворение и спокойствие. Време за прекратяване на войни, противопоставяне, конфликти – на световно и на лично ниво. Периодът благоприятно ще повлияе развитието на световната икономика, а също и икономиката на повечето страни.

Пренесено в личен план, 2018-а е година на съединяването и обединението на силите. Източният хороскоп разглежда 2018 като благоприятна за съединяване на личните съдби – създаване на стабилни отношения и здрави, ползвотворни семейни връзки.

През 2018-а е важен творческият подход. В изпълнителската и техническата работа дори използването на фантазията ще носи небивали резултати.

Годината е особено ползотворна за интелектуалните професии. Пред техните проекти изгрява зелена светлина. Носът на дейното и трудолюбиво Куче е насочен към целта. То ще подкрепя с енергията си и останалите, които са се устремили към собствения си успех.

В годината на Кучето със стихия земя не се очакват значимо разклащане на здравето. Кучето е закалено и няма да позволи прекалено да се киха и кашля. Но вредните навици то няма да търпи, защото не обича да се харчат пари за цигари и алкохол.

Кучето обича да пътешества и да сменя екстериора, затова то ще подкрепя всеки, желаещ да се изпълни с нови впечатления.

Приказни промени ще има и в сърдечната сфера. 2018-а ще е пълна със срещи и запознанства. Семейните ще преживеят нов меден месец, а свободните имат шанс да открият устойчив, стабилен партньор.

През новия период ще има изобилие от сватби и новородени. Двойките, които се събират под благосклонния поглед на Кучето, ще разчитат на устойчив съюз. Децата, родени с енергията на земното Куче ще се отличават с устойчиво здраве, весел нрав и висок интелект.

През 2018-а е от значение комуникацията, общуването и създаването на приятелства. Хората мигновено ще усещат подходящите партньори, сходните енергии. Ще бъдат толерирани добрите отношения, дружелюбието, любезността, помощта и съдействието към другите.

2018-а ще ни донесе радости, любовни чувства и блага, ако не джавкаме за дреболии, не хапем, не ръмжим, а вярваме на хората и решаваме всички проблеми с търпение и дипломатичност. Тогава и владетелят – Жълтото Куче, ще помага и ще носи радост. И животът няма да е кучешки.

Източник

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

6,168 преглеждания

Comments are closed.