Усмихни се!

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

blagotvoritelen-festival-usmihni-se-karin-dom-20152

Фестивалът Усмихни се Карин дом е благотворителен и ще има два модула – единият е представен от занаятчийски и фермерски базар, където ще можете да се докоснете до труда на повече от 30 производители, а другият е забавление за цялото семейство, със жива музика и забавни игри, които са без ограничения във възрастта.

Фестивалът ще се случи в три поредни дни – 18, 19, 20 септември 2015г., в Карин дом във Варна.

Мисията, която си поставят организаторите е новата учебна година да започне с добро настроение, усмивки, но и с достатъчно информация за децата и техните родители за ползите от здравословното хранене и да ги запознае със различни видове здравословни храни.

Фестивалът има за цел да популяризира и идеята да бъдем по-толерантни към онези, които са различни.

По време на трите фестивални дни ще има щандове с екологично чиста и органична храна, изцяло произведена от малки месни ферми. Ще се предлага домашно сирене, хляб, вино, месо и мед, а също и органични зеленчуци и плодове. Посетителите ще могат да се насладят и на автентични ръчно изработени художествени предмети.

За гостите ще има кафе, домашни сладкиши, веган и безглутенови сладкиши.

Наред с това фестивалът ще е домакин и на няколко работилници, в които всички желаещи да се включат ще получат безценни напътствия как се приготвят торта, как да изработят сами керамични съдове или как сами да изработят собствени бижута.

За настроението на всички ще имат грижата джаз и фънк изпълнители.

В последния ден на фестивала – 20 септември – неделя, ще има благотворителен аукцион, на който ще гостите на фестивала ще могат да дарят част от средствата за благотворителни цели.

Защото заболявания като аутизма могат да бъдат наистина сериозна пречка за нормалното развитие на едно дете, но благодарение на организации като Карин дом, деца с аутизъм, а и не само имат голям шанс да водят нормален начин на живот – да посещават нормално училище, да си намерят хубава работа, да създадат семейство, точно като нас, родените с възможности, които приемаме за даденост.

Някои от най-великите личности са и хора с увреждания – Дарил Хана (синдром на Аспергер), Тим Бъртън (синдром на Аспергер), Дан Акройд (синдром на Аспергер), Моцарт (синдром на Аспергер), Людвиг Ван Бетовен (страдащ от глухота), Томас Едисон (дислексия), Алберт Айнщайн (дислексия), Ричард Брансън (дислексия), Стиви Уондър (незрящ). Всеки един от изброените е или е бил ненадминат талант в своята област, въпреки своя недъг.

Можем ли да знаем дали следващото дете, прекрачило прага на Карин дом, да е следващият велик ум на нашата епоха.

Ние заедно с Карин дом знаем, че заедно можем и ще променим бъдещето за много деца с увреждания. Но със сигурност това ще стане още по-лесно когато станем повече.

 

18.09.2015 петък – от 14:00 до 22:00

19.09.2015 събота – от 10:00 до 22:00

20.09.2015 неделя – от 10:00 до 20:00

 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

1,518 преглеждания

Comments are closed.