Протест на родителите на деца с увреждания на 14.09 от 11:00 часа

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

14051745_1383178241697148_1727733479426332978_n

„Кухите лейки” на протест с надежда някой да ги чуе!

Протестът на родителите на децата с увреждания е обявен за 14 септември в 11:00 часа пред Народното събрание.

Третият национален протест в подкрепа на достойния живот и правата на хората с увреждания и техните семейства е в отговор на нехайното отношение на управляващите към проблемите, които съпътстват ежедневието на тези хора у нас.

„Тази държава, както съм казвала неведнъж, за едни е майка , за други мащеха… “, казва организаторката на протеста Ина Маркова.

Хората с увреждания в България продължават да съществуват по възможно най-жалкия начин, държавата продължава да неглижира техните нужди и права – са част от мотивите за протеста.

Майките на децата с увреждания цитират и максимата, валидна за повечето страни в света: „За една държава се съди по това как се отнася с хората с увреждания“.
Те молят всички хора да подкрепят протеста, без значение дали имат дете с увреждане или не.

Протестът е наречен протест на „кухите лейки“ поради фактът, че Светослав Славчев – главен експерт в звено „Сигурност на информацията и подготовка за отбрана“ в социалното министерство, нарече по този начин по време на предишния протест майките – „кухи лейки“. По-късно той беше уволнен от тогавашния социален министър Ивайло Калфин.

Майките призовават: „Бъдете с нас ефективно, нужни са хора, които да застанат редом с всички родители и семейства с деца в неравностойно положение, за да има ефект- първо обществото трябва да демонстрира подкрепа“.

 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

1,729 преглеждания

Comments are closed.