Отбелязваме световната инициатива за аутизма с “Освети в синьо”

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

I-CAN-TOO_Light-It-Up-Blue

И АЗ МОГА/I CAN TOO отбелязва Световния ден за информираност за аутизма 2 април с доброволческа инициатива в гр. Пловдив

За втора поредна година на 2 април (неделя) Фондация И АЗ МОГА / I CAN TOO и създаденият от нея Център за деца с аутизъм И АЗ МОГА в гр. Пловдив се включват в световната инициатива за информираност за аутизма “Освети в синьо” / Light It Up Blue”.

Всяка година на тази дата “Освети в синьо” привлича общественото внимание към състоянието аутизъм, като ключови сгради по света се осветяват в син цвят.

През 2017 в гр. Пловдив, по инициатива на I CAN TOO, ще бъдат осветени емблематичните за града – Пеещи фонтани в Цар Симеоновата градина, фонтанът пред Община Пловдив и сградата на Общината.

В подкрепа на каузата се включват доброволци на I CAN TOO и “Пловдив 2019”, които обединяват усилия, за да информират обществото за аутизма и дейността на Център И АЗ МОГА.

Центърът на И АЗ МОГА / I CAN TOO за работа с деца с аутизъм и техните семейства в гр. Пловдив е най-големият в страната, който единствен в България прилага успешната терапия Грийнспан Флортайм (The Greenspan Floortime Approach). Специалистите в Центъра черпят практически опит и познания от американския експерт Джейк Грийнспан, който тази година гостува за втори път в България по покана на I CAN TOO. Благодарение на терапията, организацията помогна за подобряване състоянието на много деца и за напредъка им в три основни насоки – физическа регулация, емоционално развитие и интелектуални познания.

Това е първият по рода си Център в страната, към който ще се създаде Благотворителен фонд за подпомагане терапията на деца, чиито семейства са с ограничени финансови възможности.

И ВИЕ МОЖЕТЕ да сте част от Световната кауза за информираност за аутизма, като разпространите тази новина – за да достигне до тези, които имат нужда от подкрепа!

Инициативата се реализира с подкрепата на: Община Пловдив, “Пловдив 2019”, “Заедно в час”.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

2,051 преглеждания

Comments are closed.