• Няма категории

Направи с мама: Миниатюрна градинка

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Това е нашата малка мания през последните месеци – миниатюрните градинки. Не знаем дали защото сме градски чеда, жадуващи за зеленина, къща с двор, градина и пътечка от камъчета пред верандата, но миниатюрните фейски градинки, направени в саксии, сандъчета и ли какъвто и да е декоративен контейнер ви хрумне, е една от малките ни мечти.
Вижте ги!

Прекрасна зелена градинка с плоски речни камъни като част от пейзажа, дървени пънчета и чаена свещичка в ролята на лагерен огън.

Праисторическа градинка с динозаври, разхождащи се в нея. Собствениците на градинката са хора, живеещи на брега на океана и първоначалната им цел била да създадат градина, която имитира местния пейзаж. Но това, което се получава като краен резултат, е нещо много различно и необикновено.

Европейска романтика – лазурния бряг или някое друго райско средиземноморско кътче. Тази градинка има два обособени ъгъла – бял с красива пергола за катерещи се цветя и син, скътан в зеленината. Има и много малки и романтични детайли – стар кошер, лейки за поливане, пътечки, фонтанчета и сандъчета с цветя.

Това е то приказна градина с живеещо вътре джудже. Къщичката е направена от декоративна къща за птици. Мъх за трева, малки камъчета за градинката и комплект декоративни столове и маса.

Още една градинка, поддържана от неуморно джудже. Използвано е бонсай дръвче, мъх и камъчета. Оградката е  ръчно направена от пръчки и тел, а столовете и масата са декоративен комплект. В тази градинка щастливо живеят и живи сукулентни растения и различни видове трева.

 Ето една напълно постижима градинка – камъчета за пътечката, един-два вида некапризни зелени растения и дребни детайли, които можем да направим вкъщи сами.

  Малка градинка за отдих. За нея ще са ви необходими малък дървен шезлонг, камъчета, некапризни зелени растения (дори подправки) и …готово!

Малка и изящна – за тази градинка е ползвана малка декоративна пергола (която може да се направи от тел). Трябват ви камъчета и малки зелени цветя. Намерете и няколко дребни детайли, които да дадат характер на градинката ви!

 Тази градинка е дом на много живи зелени растения – различни треви, които се намират в цветарските магазини – за които трябва да попитате как се отглеждат, преди да ги купите! Всички останали детайли могат да се изработят на ръка вкъщи – оградата се прави лесно с пръчици или клечки от сладолед и тел.

 Тук основният акцент е по-големият бенджамин и всичко останало са малко камъчета за пътечка, пейка, настанена удобно под сянката, оградка, която се прави лесно с подръчни материали и камъчета.

Това е една наистина бърза за правене градинка – само камъчета и много мъх, ръчки и разни сукулентни растения за акцент. Хубавото е, че ако направите подобна базова градина, можете да я доразкрасявате и декорирате с течение на времето.

 Ето нещо тематично – коледна градинка. За нея ще ви трябва малка изкуствена елха и мънички гирлянди. Сложете оградка, която трябва да се украси в коледна декорация и най-важното тук: малка къщичка, която можете да закупите от магазини за декорация и сувенири и да се разкраси така че да пасва на идеята ни.

 Ето къде живеят малките трудолюбиви джуджета. Тази къщичка може да се направи от стиропор или дърво. Всичко останало са трева, оградка, камъчета и правилната им аранжировка.

 Тук явно Дядо Коледа минава по няколко пъти в годината. Тази градинка е доста „професионална“, но би могла да служи за идеи за вашата малка семейна коледна градинка.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

18,458 преглеждания

Comments are closed.