Микробите в почвата – важни за човешкото здраве

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

deca-igra-kal 2

Знаете ли, че почвата съдържа природен антидепресант, който има по-добър ефект върху човешката нервна система от лекарства като Прозак, например?

Истина е!

Оказва се, че става дума за Mycobacteriumvaccae, бактерия, която тепърва ще бъде изследвана и проучвана. Засега резултатите показват, че то се отразява благоприятно върху нервната система и стимулира отделянето на серотонин, който ви прави по-спокойни и по-щастливи. Досегашните изследванията са проведени с болни от рак пациенти и са доказали положитено въздействие върху качество на живот и понижаване нивата на тревожност и стрес. Mycobacteriumvaccae насърчава познавателните способности при децата, имат положително влияние при болестта на Крон и дори при  ревматоиден артрит.

Понижените нива на серотонин в организма се свързват  с депресивни състояния, агресивно поведение, обсесивно-компулсивни биполярни разстройства. Новооткритата бактерията се счита за природен антидепресант. Тя живее в почвата и няма вредни ефекти върху човешкото здраве. Ето защо е добра идея да оставяме децата за си играят с пръст, пясък и кал.

Защо е полезно децата да играят с кал и пясък

Запалените градинари ще ви кажат, че техните градини са „щастливите им места“ и че самият физически акт на градинарстването намалява стреса и повдига духа. Фактът, че има някаква наука зад това добавя допълнителна достоверност към твърденията им.

Това е още една причина да позволяваме на децата си да играят с кал и пръст, да помагат на баба и дядо в градината или да садим заедно растения на балкона и сигурен начин да общуваме помежду си повече и да подобрим настроението си както и качеството си на живот.

deca-igra-navun

По информация от www.gardeningknowhow.com

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

1,260 преглеждания

Comments are closed.