• Няма категории

Коледни Cheerios елхички

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

christmas-cheerios

 

Тази рецепта изглежда сложна, но зад красивите елхички се крие изключително простичък начин на приготвяне. Коледните дръвчета не само са атрактивни, забавни за приготвяне и дават възможност за развихряне на въображението при украсяването им, но са и изключително вкусни.

Продукти:

3 ч.ч. меки и пухкави бонбони (т.нар. marshmellows – може да потърсите снимка в интернет, за да се сетите за какви бонбони точно става дума)

3 с.л. масло

Зелена боя за храна (ние използвахме безвредна боя за яйца, но все пак заложете на боя за храна)

 3 ч.ч. Cheerios

Украса – дребни бонбонки за украсяване, цветни шприцове, разтопен шоколад, кокосови стърготини, шоколадови или цветни пръчици

Мазнина (масло за намазване на ръцете, при оформяне на елхите)

Приготвяне:

Колкото и абсурдно да изглежда да сложите бонбони в микровълновата, именно това е първата стъпка в приготвянето на цветните коледни елхички. Ако нямате микровълнова, може да ги сложите във фурната. Изсипете бонбоните в подходящ съд, добавете 3 супени лъжици масло и сложете да се загреят (бонбоните трябва да омекнат). Ориентировъчно, на висока степен на микровълновата, за 40 секунди, а в предварително загрята фурна може да отнеме 5 минути например (зависи от фурната). При омекналите бонбони и разтопеното масло, изсипете трите чаши Cheerios и малко боя за храна. Започнете да разбърквате – с лъжица или с ръце, както ви е по-удобно. Получава се лепкава маса, но именно това е идеята – разтопените бонбони, слепват зърнената закуска. Почнете да оформяте с ръце формички като елхички и ги нареждайте върху равен съд – тава или голяма чиния, по желание покрити с хартия за печене. Когато елхичките са готови, сложете ги в хладилника да се стегнат. Възможно е част от сместа накрая да не може да се слепи и да се направят елхички от нея. Може да я хапнете или да я използвате за украса на друг десерт, или както намерите за добре.

След като елхичките се стегнат, извадете ги от хладилника и ги украсете. Използвайте каквито продукти за украса сте си набавили и въображение.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Публикувано в: Вкусно

5,832 преглеждания

Comments are closed.