Класация за нови детски книги през февруари + игра

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Традиционно подбрахме няколко заглавия, които излязоха на пазара наскоро и имахме възможността да прочетем :)

kuchekote_366_368

КУЧЕ НА ИМЕ КОТЕ
Автор: Томи Контио

Още като прочетохме заглавието се пообъркахме, фабулата е доста заплетена и отваря много възможностти за дискусии с детето.  Сигурни сме, че ще завали поредица от въпроси, от типа на: Ама то като е куче, но се казва Коте, мърка ли? Котешки ли говори? Риба ли яде или кокал? И така нататък, но най-вероятно цялата тирада завършва накрая с: Мамо, искам и аз едно куче-коте!

Препоръчваме книгата за малко по-големи деца. Също така самото издание е красиво, макар и малко тъжно и много подходящо за подарък.

Можеш да поръчаш и онлайн ТУК

Вижте и други интересни предложения на издателство Ракета

jivotnite-izbirat-prezident_336_349

ЖИВОТНИТЕ ИЗБИРАТ ПРЕЗИДЕНТ
Автор: Андре Родригес, Лариса Рибейро

Цветна, жива и пълна с действие е новата книга на издателство Мармот. Животните избират президент! Кои са кандидатите, как се провеждат избори и въобще какво може да промени изборния ден, ще научат всички бъдещи гласоподаватели! Защото в този живот, ако не друго, никой не може да ни отнеме правото на глас, правото на избор и собствено мнение! Прочетете я заедно! Важно е!

Вижте това и още интересни предложения на издателство Мармот ТУК

sedmica-na-mishleto-349_261

СЕДМИЦАТА НА МИШЛЕТО
Автор: Катя Антонова

Влюбени сме в тази поредица. От понеделник до неделя мишлето ни забавлява с весели случки, идеи и приключения. Децата го обожават, заспиването става доста по-лесно (изпробвано!), а ако искате да двегодишното ви дете да понаучи дните от седмицата без проблем – това е поредицата! Не сме сигурни, кое ни харесва повече – красивите илюстрации на Кремена Ягодина или позитивния стил на Катя Антонова. А за тях двете в комбинация можем да кажем единствено – чудесно решение, направо отлично!!! Ще се изкушите да купите някоя книга от поредицата за подарък, а после ще я оставите за вашето дете! Гарантирано!

Вижте това и още интересни предложения на издателство Рибка ТУК

greshkomir-i-petnislav-raketa_349_468

ГРЕШКОМИР И ПЕТНИСЛАВ
Автор: Барбора Кларова, Томаш Кончински

Ежедневието на героите в тази книга ще преобърне фундаментално представите ви за бъркотия.

Забелязали ли сте, че всички неща непрекъснато остаряват? Ронят се, трошат се, късат се, плесенясват, изведнъж просто спират да работят. А когато това се случва, хората се ядосват и даже плачат.

Искате ли да научите кой е виновен за цялата тази неразбория? Запознайте се с Грешкомир, Петнислав, чичо Смрадливец, десантчика Вирводичков и още куп други джуджета ентропчовци. Няма защо да се чудите върху какво тропат, понеже името всъщност идва от думата „ентропия“, което ще рече създаване на бъркотия.

Книгата засяга екзестенциални теми като остаряването, времето, неразбориите, които всъщност хората не обичат.

Вижте това и още примамливи предложения на издателство Ракета ТУК

darvotonajelaniqta_300_428

ДЪРВОТО НА ЖЕЛАНИЯТА
Автор: Уилям Фокнър

Главната героиня Дулси в приказката на Уилям Фокнър „Дървото на желанията” преживява най-невероятния рожден ден.

Писателят създава книгата през 1927 г. и я подарява на Виктория Франклин по случай осмия й рожден ден. Момиченцето е дъщеря на Естел Олдъм – детската любов на Уилям Фокнър, за която се жени две години по-късно. Когато засажда в литературната нива „Дървото на желанията” Фокнър е на четиридесет, ще получи Нобеловата награда за литература 22 години по-късно. Освен нея, на два пъти ще получи и „Пулицър”.

Освен на Виктория, писателят подарява копие от приказката и на тежко болната дъщеря на свой приятел, както и на своя кръщелник и още едно момиче, което години по-късно става актрисата Рут Форд. Всяко от децата вярвало, че книгата е написана специално за него.

Това е единствената детска книга на Фокнър, оставил в литературната съкровищница „Врява и безумство”, „Светлина през август”, „Авесаломе, Авесаломе!”, „Дивите палми”.

Вижте това и още интересни предложения на издателство Лист ТУК

severno_siqnie_261_360Пътуване до Долината на йотуните (графичен роман)

Дори и да имате един предтийн вкъщи, които предпочита да играе компютърни игри, вместо да чете книги, то бъдете сигурни, че този романт ще го завладее и след няколко часа ще дойде да ви се хвали, че почти го е прочел и има ли, има ли втора част?

Добре дошли в един нов свят, изпълнен с магия и приключения.

Една нощ Соня среща момче, което ѝ изглежда странно познато, въпреки че със сигурност никога не са се виждали. И няма как – той идва от магическо измерение и кани Соня да го последва там. Те тръгват към Северното сияние и пристигат в Норвегия, която няма нищо общо със сегашната. Там живеят гноми, тролове, викинги и говорещи животни. Соня е очарована от новите си приятели и заобикалящата я среда, но скоро разбира, че не всичко е такова каквото изглежда и има опасност, която застрашава всички.

Поръчай онлайн ТУК

hyperpamet_375_268ХИПЕРПАМЕТ – настолна игра 10+ г.

Любимият влогър със стотици хиляди YouTube последователи Станислав Койчев – Стан представи своя най-нов проект още покрай коледните празници, а именно авторската настолна игра „Хиперпамет“.  Целият тираж беше изчерпан още на предварителни продажби, но вече всички негови фенове могат да се сдобият с бройка от преиздадения тираж.

„Хиперпамет“ е настолна игра с карти, която ви среща с двадесет от познатите герои от видеата на Стан (кака Мери, Петьо Филията, бъбривата Ефросина, Дивата баба и др.). Всеки от тях носи свой уникален характер и суперсила, с които очаквайте, както да ви разсмеят, така и да ви разконцентрират. Играта е създадена така, че да затрудни механичното запомняне на позициите на картите чрез суперсилите на героите, а също с действия, които ще отклонят вниманието ви в различни посоки. Ходът ѝ често се променя, а в комбинация с пъстрите изображения тя се превръща в истинско предизвикателство за ума. Ще ви се наложи да използвате и стратегия, тъй като различните карти носят различен брой точки, а при комбинациите на някои карти се получават и допълнителни точки.

Вижте това и още интересни предложения на издателство Егмонт ТУК

 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

1,681 преглеждания

Comments are closed.