Каша за душата или Коледното джудже в бакалницата – представление за цялото семейство

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

kasha-za-dushata1

Всяко дете има нужда от приказки, за да порасне. Също като нас – възрастните!

И няма по-хубав начин за това от приказка, разказана на сцената на някой театър, от представление, което освен с думи, да завладее съзнанието с ярки образи и незабравими случки.

Точно като “Каша за душата или Коледното джудже в бакалницата”. То е семейно представление за избора, пред който всеки един от нас се изправя ден след ден. За избора на пътя, по който да поеме. Един от двата пътя – на духовното или на материалното. Простичка, забавна и завладяваща история от времето Х. К. Андерсен, която удивително напомня за днешните човешки търсения, копнежи и проблеми и заради това толкова близка до нас.

Главният герой – Коледното джудже (домашно духче) случайно се запознава с поезията в лицето на една книга разменена за пакетче кафе в кварталната бакалия. Това запознанство го поставя пред сложен и на практика невъзможен избор за неговото недорасло съзнание – духовното (представено в приказката от беден студент, който не може да го храни и топли, но е способен да му чете до безкрай красиви истории) или материалното (в лицето на продавачката в бакалницата, която го храни с вкусна каша и топли цял етаж само за него, но е неспособна да прочете нещо повече от сутрешния вестник).

Постановка на пътуващ театър СКРИН.

Къде: Открита Арт сцена на Шипка, София

Кога: 15 октомври 2017 (неделя)

Начален час: 11:30

Можете да видите тийзър на представлението ТУК, а видео ТУК.

Режисьор: Даниана Коева
Сценография: Кристиан Леков
Анимация: Стела Танева
Музика: Милен Апостолов
В ролите: Ива Караманчева, Константин Костадинов, Даниана Коева, със специалното участие на Георги Михалков и Алгара Михалкова – глас.

Проектът е реализиран със съдействието на „Национален Фонд Култура“, Магазини „MR. Bricolage“ и Посолството на Кралство Дания.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

2,142 преглеждания

Comments are closed.