Как най-точно да определим правилния номер за детски обувки?

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Обувките са важен аспект от детската грижа, който не трябва да се подценява. Неправилните обувки могат да предизвикат неприятни проблеми като болки в краката, деформации и неравномерен растеж, затова е важно крачетата да бъдат измерени правилно, за да се избере най-точния размер обувка за дечицата.

Детските обувки трябва да бъдат с 6-7 милиметра (през зимата и до 1см) по-големи от дължината на крачето, за да позволят на крачетата на детето да растат свободно. Предната част на обувките да бъде по-широка, позволявайки на детето да движи пръстчетата си удобно. Обувките за деца трябва да бъдат комфортни, както на дължина, така и на ширина, поради тази причина най-добрия вариант са тези, които се адаптират към движенията и индивидуалната формата на крачето. Стабилността на детето по време на игра също е от решаващо значение, за да се чувство удобно. Затова обувките трябва да имат гъвкава и неплъзгаща се подметка, която предпазва от падания и наранявания при тичане, скокове и катерене. Освен това, обувките трябва да бъдат устойчиви на вода и да поддържат крачето топло и сухо, осигурявайки комфорт и защита в различни условия.

Как да измерим правилно детското краче:

Преди да изберете обувки за детето си, трябва да измерите неговото краче. За целта, ще са ви нужни бял лист хартия, молив и линийка.

  1. Поставете бял лист хартия на пода и сложете детето да стои изправено върху него. Важно е детето да е спокойно и да стъпи с цялата си тежест.
  2. Отбележете с молив чертичка при края на петичката и при върха на пръстите.
  3. За по-добър резултат, измерете дължината и на двата крака, тъй като те могат да се различават по размер.
  4. Измерете разстоянието от най-дългия пръст до петата с помощта на линийка, за да установите най-точно колко сантиметра е дължината на крачето.

В таблицата по-долу може да откриете размерите на обувките, според сантиметрите на крачето и възрастта на детето.

*Важно е да се уточни, че някои марки за обувки имат различни стандарти за размерите и посочените стойности за приблизителни.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

5,260 преглеждания

Comments are closed.