Домът на киното кани любознателни деца и млади хора на работилници през АВГУСТ

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Event_ResonanceCinema1_600_314

Домът на киното е един от четиримата участници в специалната международна програма „КИНО РЕЗОНАНС“. Идеята е да предложим на младите хора пространство, в което да се чувстват #УДома и да творят, без ограничения и задръжки. В края на месец август нашата покана е към младите хора, които проявяват специален интерес към КИНОТО!

На 29 август в 11:00 часа е предвидена прожекция на един от най-новите рисувани филми „Пътешествието на принца“, чиято премиера беше в програмата на 24-тия София Филм Фест. Непосредствено след това, от 13:00 часа каним младите зрители между 7 и 13 години да се включат в нашата РАБОТИЛНИЦА по ИЗРЕЗКОВА АНИМАЦИЯ. Лектори ще бъдат приятелите ни от „Little Makers“. Капацитетът на залата е за 20 участника. Самата работилница е с продължителност 90 минути. Вход за филма и работилницата – СВОБОДЕН!

В същия ден – 29 август от 16:00 часа очакваме в Дома на киното младежите, които проявяват интерес към оригинално видео съдържание за различните социални медии. Озаглавили сме срещата КАК ДА СНИМАМЕ ЗА YOU TUBE и INSTAGRAM, като наш лектор ще бъде студентът по кинорежисура Крис Захариев, популярен в социалните мрежи със своите пътешественически видео-репортажи, както и с YouTube поредицата „Да Се Изгубиш Нарочно“. Този уъркшоп е предназначен за фенове между 14 и 25 години. Входът е СВОБОДЕН!

Нашият проект „Кино Резонанс – място за култура и търсещи умове“ е създаден с цел оформяне на пространства за културен обмен около и с помощта на екипите на четири киносалона от централна и източна Европа – Домът на киното в София (България), TISZApART Mozi, Соенок (Унгария), Център за забавления в свободното време, Птуж (Словения) и Кино „Урания“, Осиек (Хърватия). Искаме да предложим на публиката обогатяване на изживяването в киносалона, разширяване на интересите на младите хора, а Домът на киното – да се превърне в любимо място с интригуващо, развлекателно и най-вече ексклузивно културно съдържание. Целта ни е да приобщим младите хора чрез включването им в образователни и творчески дейности, а също и публика с ограничен достъп – хора с увредено зрение, хора с увреден слух, хора с интелектуални затруднения.

Кино Резонанс – място за култура и търсещи умове“ / „Resonance Cinema. Cultural Hub for Curious Minds“ е международен проект, финансиран от Европейския съюз.

ОЧАКВАМЕ Ви на КИНО – в Дома на КИНОТО!

#ДомътНаКинотоЕПовечеОтКино

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

2,480 преглеждания

Comments are closed.