• No categories

Домашна паста с пиле и сушени домати

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

recepta 5

Продукти (за 2 порции):

За пастата:

2 големи яйца

2 чаени чаши брашно тип 00

За соса:

2 домата

100 грама сушени домати

Маслини

Зехтин

Босилек

Сол

За пилето

2 пилешки гърди

Соев сос

Къри

Черен пипер

За да приготвим първо пастата, пресяваме 2 чаени чаши брашно (тип 00). В тях правим кладенче, в което чукваме 2 големи яйца (или 3 малки). Разбъркваме яйцата леко с вилица и започваме да месим с останалото брашно до получаването на плътно тесто. Ако сместа ви се стори суха, добавете малко студена вода. Ако ви се стори лепкава сложете още брашно. След като тестото е готово се завива в домакинско фолио и се оставя за около 30-40 минути да отпочине в хладилника.

Приготвяме соса за пастата, като запържваме в малко зехтин два обелени и ситно нарязани домата (за по-силен доматен вкус може да прибавите и малко доматено пюре). Към тях прибавяме 100 грама песто от сушени домати (или ситно нарязани). Добавяме маслини и ситно нарязан босилек.

След като тестото за пастата вече е отпочинало го разточваме на много тънка кора върху набрашнена повърхност. След това го нарязваме на ленти или други форми по желание. Кипваме голяма тенджера с вода, в която добавяме 1 лъжица сол и малко зехтин. Пастата се вари около 5 минути.  Когато е готова се отцежда и веднага се прехвърля в готовия и още горещ доматен сос.

Овкусяваме пилето със соев сос, къри и черен пипер за около 1-2 часа предварително. Докато пастата ври, запържваме пилешките гърди в малко зехтин или на скара. Оставяме да отпочинат 5-10 минути преди да ги нарежем.

Сервираме с прясно настърган или нарязан на ленти пармезан.

обратно към седемте рецепти

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Вкусно

6,074 преглеждания

Comments are closed.